Mātes un dēla traģiskā nāve Baltijas jūrā: līdz šim aizvien nav atrisināta kāda sensitīva problēma

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ir pagājis vairāk nekā pusotrs mēnesis, kopš Baltijas jūrā notika traģēdija. Pār prāmja bortu ūdenī iekrita divi Polijas pilsoņi – septiņus gadus vecs zēns un viņa māte. Lai gan glābējiem izdevās abus atrast un nogādāt slimnīcā, par spīti ārstu pūliņiem abu dzīvības izdzisa. Kā norāda prokuratūra, līdz šim arī nav izdevies atrisināt jautājumu par abu bojāgājušo mirstīgo atlieku nogādāšanu dzimtenē. 

Traģēdija notika 29. jūnijā, kad prāmis bija ceļā no Polijas uz Zviedrijas pilsētu Karlskrūnu.

Sākotnējā informācija liecināja, ka bērns iekritis ūdenī, bet māte, 36 gadus veca Polijas pilsone vārdā Paulīna, cenšoties viņu glābt, ielēkusi ūdenī pati.

Nekavējoties tika sākti glābšanas darbi, un saskaņā ar Zviedrijas Jūrasceļu administrācijas sniegto informāciju aptuveni pēc pusstundu ilgiem meklējumiem sievieti atrada ar helikopteru, bet bērnu – ar glābšanas laivu. Abi bija bezsamaņā. Viņiem nekavējoties tika sniegta pirmā palīdzība, un helikopters cietušos nogādāja slimnīcā, kur, neraugoties uz ārstu pūliņiem, abu dzīvības izdzisa. 

Tomēr prāmju operatora "Stena Line" preses pārstāvji norādījuši, ka uz prāmja esošo videokameru ieraksti neapstiprina sākotnējo informāciju. Saskaņā ar neoficiālu informāciju abas personas reizē iekritušas ūdenī no aptuveni 20 metru liela augstuma; tāpat neoficiāla informācija liecina, ka policijai nav izdevies atrast nevienu aculiecinieku, kurš notikušo būtu redzējis savām acīm.

Drīz pēc tam policija norādīja, ka sākta izmeklēšana un netiek izslēgts, ka notikusi slepkavība un pašnāvība. Gdaņskas apgabala prokuratūra norāda, ka līdz šim aizvien nav izdevies atrisināt jautājumu par abu bojāgājušo mirstīgo atlieku nogādāšanu Polijā. Kā norāda prokuratūra, tas būs iespējams vien tad, kad abas puses - Zviedrija un Polija - būs nokārtojušas visas nepieciešamās formalitātes. 

Saskaņā ar poļu medija "Fakt.pl" uzklausītās aculiecinieces teikto, zēnam, iespējams, bijuši attīstības traucējumi, bet māte dažas stundas pirms traģēdijas izskatījusies ļoti nomākta.

Poļu medijs "Fakt.pl" noskaidrojis, ka Paulīna dēlu audzinājusi viena. Tēvs dzīvojot ārzemēs, bet ne Zviedrijā. Tāpat medijs uzklausīja kādas pasažieres teikto. Viņa dažas stundas pirms traģēdijas bija ievērojusi gan māti, gan viņas dēlu.

"Atminos, ka nodomāju - zēns izskatās par lielu, lai būtu ratiņos. Zēnam, iespējams, bija kādi attīstības traucējumi. Sieviete izskatījās nogurusi un nomākta. Vēlos, kaut būtu piegājusi pie viņas, aprunājusies..." stāsta pasažiere.

Sievietes un viņas dēla meklēšanā tika iesaistīti ievērojami resursi, tostarp helikopteri un NATO kuģi.

Ja jūs nomāc domas par pašnāvību, nekavējoties meklējiet palīdzību! Bezmaksas konsultāciju tālrunis - 67222922 vai 27722292.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu