Havaju salu ugunsgrēki: bojāgājušo skaits pārsniedz 110

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Bojāgājušo skaits savvaļas ugunsgrēkā Havaju salās ir pieaudzis līdz 110 cilvēkiem, trešdien paziņoja Havaju štata gubernators Džošs Grīns.

Visi upuri gājuši bojā Maui salā, kuras rietumu krastā 8.augustā izcēlies ugunsgrēks strauji pārņēma gadsimtiem seno piejūras pilsētu Lahainu. Uguns izplatīšanos veicināja sausa vasara un stipri vēji no garām pagājuša orkāna.

Upuru skaits vēl pieaugs, jo pagaidām pārmeklēti tikai 38% izpostītās teritorijas, un vairāk nekā 1000 cilvēku tiek uzskatīti par pazudušiem, norādīja Grīns.

Šis ir upuru skaita ziņā lielākais ugunsgrēks ASV pēdējā gadsimta laikā. Iepriekš tāds bija 2018.gada ugunsgrēks Kalifornijas štata ziemeļos, kas prasīja 85 cilvēku dzīvības.

Lahainā daudzas ielas izskatās kā kara zona. Pilsētas centrs ir pilnībā izpostīts. Daļēji vai pilnībā nodegušas vairāk nekā 2000 ēku. Uguns pilsētā nodarījis vairākus miljardus dolāru lielus zaudējumus.

Daudzi bojāgājušie cilvēki ir sadeguši līdz tādai pakāpei, ka tos grūti identificēt. No upuriem līdz šim tikai piecus ir izdevies identificēt pēc pirkstu nospiedumiem.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka viņš ar sievu Džilu pirmdien apmeklēs Maui salu, lai tiktos ar avārijas dienestu darbiniekiem, izdzīvojušajiem un amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu