Video Vides eksperts Madonas pusē iemūžina sešus rotaļīgus vilcēnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LVM

Veicot mežaudžu apsekošanu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis novēroja jauno vilku ģimeni. Seši jaunie vilki rotaļājās uz meža autoceļa Madonas novadā.

“Augustā jaunie vilki ir jau daļēji patstāvīgi un iepazīstas ar midzeņa tuvāko apkārtni. Dienas laikā tie parasti uzturas saules apspīdētās vietās uz stigām vai meža pļavās, kur ir vējains un mazāk asinssūcēju kukaiņu. Kad pieaugušie vilki atnes barību, notiek sagaudošanās, un jaunie vilki smilkstēdami un gaudodami skrien pie pieaugušajiem vilkiem,” skaidro LVM eksperts.

Vilki ir bieži sastopami visā Latvijas teritorijā, jo īpaši Kurzemes ziemeļu daļā un Latvijas centrālajos un austrumu reģionos ar plašiem mežu un purvu masīviem.

Kucēnu dzemdēšanai vilki izvēlas klusas un nomaļas vietas, kur nenotiek saimnieciskā darbība, parasti tās ir purvu malas un salas, kā arī bebraines, grūti pieejami mitri meži un krūmāji ar pastāvīgu ūdens klātbūtni.

Savukārt medī vilki vietās, kur ir pieejama barība – meža cūkas, stirnas, staltbrieži, bebri un citi dzīvnieki. Medību laikā tie neizvairās no cilvēka ietekmētām un apdzīvotām vietām, gluži pretēji – tie bieži pat nodara postījumus lopkopjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu