"Putins-slepkava". Vairākās valstīs aizvadīti nelieli protesti Navaļnija atbalstam

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kamēr opozicionārs Aleksejs Navaļnijs cietumā Krievijā aizvada viņam piespriesto ilgo cietumsodu, viņa līdzgaitnieki vairākās pasaules valstīs svētdien, 20.augustā, rīkoja protesta akciju "Putins-slepkava".

Igaunijā, Gruzijā, Francijā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Brazīlijā un vairākās citās valstīs Navaļnija atbalstītāji pulcējās nelielos protestos. Tikmēr Navaļnija saindēšanas trešajā gadadienā Krievijā cilvēki pa vienam izgāja piketos. Krievijas kanāli ziņo, ka piketētāji aizturēti Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Samarā, Voroņežā, Krasnodarā, Habarovskā un citviet.

Foto: EPA/Scanpix

"Putins izvērsa  briesmīgu un 21.gadsimtā absolūti nejēdzīgu karu ar kaimiņvalsti, kurā tagad katru dienu mirst simtiem un tūkstošiem cilvēku. Putins ir slepkava. Pateiksim to tik skaļi, cik iespējams," bija teikts protesta akcijas pieteikumā.

Vairāki no tiem, kuri piketēja Krievijā, jau atbrīvoti, pirms tam sastādot protokolus par akciju rīkošanas noteikumu pārkāpumiem vai Krievijas armijas "diskreditāciju", vēsta portāls "Meduza".

Pirms protestiem Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs sociālajā tīklā "X" (agrāk "Twitter") publicēja Navaļnija dibinātā pretkorupcijas fonda veiktu interneta aptauju, kurā it kā atklājies, ka Vācijā un Francijā gandrīz puse iedzīvotāju pozitīvi vērtējot Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu. Volkova tvīti izsauca galvenokārt negatīvu reakciju sociālajos tīklos, un Navaļnija fondam tika pārmesta nekvalitatīvas aptaujas izveidošana, gatavojoties 20.augusta protesta akcijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu