Video Mīlīgi pumas mazuļi cenšas rēkt, bet lāgā nesanāk...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook" video

Kur nu vēl mīlīgāk. Kalifornijas dienvidos video iemūžināti divi savvaļas pumu mazuļi, kas cenšas izbiedēt zinātniekus ar rēcieniem, tomēr no tiem iznāk vien maigi sēcieni.

Video uzņemts Santamonikas kalnu teritorijā Kalifornijā, kur atrodas daudzi dabas parki un rezervāti. Šī teritorija ir viens no labākajiem Vidusjūras klimata ekosistēmas piemēriem.

Pumas ir lielo kaķu suga, kas cēlusies Amerikā. Tie apdzīvo plašu teritoriju no Jukonas Kanādā līdz pat Čīlei. ASV tās sastopamas gan kalnainās un ar mežiem klātās, gan tuksnešainās un purvainās teritorijās.

VIDEO: MĪLĪGI PUMAS MAZUĻI CENŠAS RĒKT

Ja video nav skaņas, nospied ar labo pogu uz video un izvēlies Show All Controls/Rādīt visas vadīklas

Aplēsts, ka Kalifornijā mīt 4000 līdz 6000 pumu. Cilvēki gan ar tām nesastopas bieži, jo šiem dzīvniekiem ir izvairīgu vientuļnieku daba. Video redzamie pumu mazuļi – mātīte un tēviņš – video uzņemšanas laikā varētu būt aptuveni 24 dienas veci, savukārt to māte varētu būt sešus gadus veca.

Vērojot video, ir svarīgi ieslēgt skaņu, jo mazo kaķu piemīlīgos centienus izdvest biedējošus rēcienus ir vērts sadzirdēt. Ar to viņi cenšas iebiedēt zinātniekus, kas viņus filmē, tomēr skaņas drīzāk aizkustina, nekā baida.

Pētnieki pumas šajā reģionā pēta un novēro jau kopš 2002. gada, lai noskaidrotu, kā tās izdzīvo dažādajā un urbanizētajā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu