Alūksnes novada skolēniem braukšanai sabiedriskajā transportā būs jāizmanto viedkarte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Diāna Lozko / LETA

Alūksnes novada skolēniem turpmāk braukšanai ar sabiedrisko transportu uz mācību iestādi un atpakaļ būs jāizmanto viedkartes jeb e-taloni, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Lai saņemtu viedkarti, ir jāaizpilda iesniegums, tā veidlapa ir pieejama pašvaldības tīmekļvietnē. Aizpildītu iesniegumu var nosūtīt uz Alūksnes novada pagastu apvienības pārvaldes e-pastu: "pagastu.apvieniba@aluksne.lv", klātienē to aizpildīt var kādā no pagastu bibliotēkām-klientu apkalpošanas centriem vai Alūksnes novada pagastu apvienības pārvaldē Alsviķos.

Iesniegums viedkartes saņemšanai jāraksta, ja e-talons nekad nav bijis vai arī dzīvesvietas maiņas dēļ mainās maršruts.

Iesniegums par maršruta maiņu nav jāraksta, ja mainās mācību iestāde, kurā skolēns mācās, jo šos datus pagastu apvienības pārvalde saņems no skolām un veiks datu atjaunošanu automātiski.

Sabiedriskā un pašvaldības transporta saraksts mācību gadam ar maršrutiem, kuros nodrošina skolēnu pārvadājumus, ir pieejams tīmekļvietnē "www.aluksne.lv" sadaļā "Izglītība". Pašvaldība vērš uzmanību, ka dati nepārtraukti tiek papildināti un sarakstos ir iespējamas korekcijas.

Kā vēstīts, 1.augustā stājās spēkā Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi "Par izglītojamo pārvadājumiem, braukšanas maksas atvieglojumiem un izdevumu kompensācijas kārtību Alūksnes novadā", kas paredz 100% apmērā apmaksāt skolēnu pārvadājumus no mājām uz izglītības iestādēm un atpakaļ.

Pašvaldība nodrošinās bērnu no piecu gadu vecuma līdz 12.klasei nokļūšanu no pašvaldības teritorijā esošas dzīvesvietas uz izglītības iestādi un atpakaļ.

Pašvaldība nesegs braukšanas izdevumus par dienām, kad skolēns neapmeklē izglītības iestādi. Tāpat netiks segti izdevumi par braukšanu sabiedriskajā transportā, ja skolēnu pārvadājumus maršrutā nodrošina pašvaldības transports. Pašvaldība neapmaksās skolēnu braucienus uz izglītības iestādēm ārpus Alūksnes novada.

Sabiedriskā un pašvaldības transporta saraksts mācību gadam ar maršrutiem, kuros nodrošina skolēnu pārvadājumus, līdz 15.augustam tiks publicēts pašvaldības tīmekļvietnē "www.aluksne.lv" un būs pieejams katrā izglītības iestādē.

Skolēnu pārvadājumiem ar privāto transportu pašvaldība kompensē degvielas izdevumus atbilstoši īsākajam braucamā ceļa attālumam. Kompensējamo tarifu eiro par vienu kilometru noteiks pašvaldības dome ar atsevišķu lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu