Vairums vāciešu nav apmierināti ar valdības darbu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Michael Sohn

Saskaņā ar aptauju, ko pēc laikraksta "Bild" pasūtījuma veicis socioloģijas institūts INSA, divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka valdības maiņa nāktu Vācijai par labu.

Pašreizējo koalīciju, ko veido kanclera Olafa Šolca pārstāvētie sociāldemokrāti (SPD), zaļie un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP), vēlas saglabāt tikai 22% respondentu.

Ar Šolca darbu nav apmierināti 70% vāciešu, kas ir par desmit procentpunktiem vairāk nekā pirms četrām nedēļām.

Turpina kristies arī atbalsts SPD, un šobrīd par sociāldemokrātiem gatavi balsot vien 18% aptaujāto, kas ir par diviem procentpunktiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Savukārt labējo eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) atbalsta 21% respondentu.

Opozīcijā esošie konservatīvie (CDU/CSU) var cerēt uz 27% balsu, kamēr zaļos un FDP atbalsta attiecīgi 14 un 8% vāciešu. Gan CDU/CSU, gan zaļajiem, gan FDP atbalsts nedēļas laikā pieaudzis par vienu procentpunktu.

Veicot aptauju, par attieksmi pret Šolcu un viņa vadīto valdību INSA 17. un 18.augustā intervējusi 1004 respondentus.

Savukārt par attieksmi pret partijām laikā no 14. līdz 18.augustam intervēti 1203 respondenti.

Kā ziņots, tikai dienu iepriekš tika publicēti citas aptaujas rezultāti, kas arī liecināja, ka vairums vāciešu nav apmierināts ar Šolcu un viņa vadīto trīs partiju koalīciju.

Saskaņā ar kārtējo "Politbarometer" aptauju, ko pēc sabiedriskā televīzijas kanāla ZDF pasūtījuma veicis institūts "Forschungsgruppe Wahlen", 51% aptaujāto nav apmierināts ar Šolca darbu, bet 58% respondentu - ar valdošās koalīcijas sniegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu