Premjera amatā Kambodžā tiek apstiprināts ilggadējā valsts līdera Huna Sena dēls

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Huns Manets
Huns Manets Foto: Reuters / Scanpix

Kambodžas parlaments otrdien premjerministra amatā apstiprināja ilggadējā valsts līdera Huna Sena vecāko dēlu.

45 gadus vecais Huns Manets, kuram ir ģenerāļa dienesta pakāpe un kurš līdz šim bija valsts bruņoto spēku pavēlnieka vietnieks un sauszemes karaspēka pavēlnieks, par valdības vadītāju tika apstiprināts vienbalsīgi.

Huna Sena vadītā Tautas partija jūlijā notikušajās vēlēšanās parlamenta apakšpalātā ieguva 120 no 125 vietām pēc tam, kad galvenajai opozīcijas partijai tika liegta iespēja kandidēt. ANO, Eiropas Savienība un ASV šīs vēlēšanas nav atzinušas par brīvām un godīgām.

Dažas dienas pēc vēlēšanām Huns Sens, kurš bija premjerministrs 38 gadus, pavēstīja, ka atkāpjas no valdības vadītāja amata un nodod varu Hunam Manetam, kuru Tautas partija pirms tam bija apstiprinājusi par tēva politiskās varas mantinieku.

Tomēr 71 gadu vecais Huns Sens ir paziņojis, ka saglabās noteicošo ietekmi valsts politikā. Gaidāms, ka viņš tiks ievēlēts par parlamenta augšpalātas Senāta priekšsēdētāju.

Huna Maneta valdībā ir vairāki Hunu ģimenes locekļi.

Savukārt līdzšinējo iekšlietu un aizsardzības ministru dēli pārņēmuši savu tēvu amatus.

Huns Sens, kurš savulaik bija "sarkano khmeru" vidēja līmeņa komandieris, genocīda un pilsoņu kara izpostītajā Kambodžā nāca pie varas 1985.gadā. Viņš tiek kritizēts par politiskās opozīcijas iznīcināšanu un plašas korupcijas veicināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu