Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā notiks apkaimes svētki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 26.augustā, ar plašu kultūras programmu izskanēs apkaimes svētki Vecāķos, Daugavgrīvā un Brasā, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Brasas apkaimē rīkotie "Hospitāļu ielas kaimiņu svētki" ir vieni no senākajiem un plašākajiem Rīgas apkaimju svētkiem, kas svinēti kopš 2014.gada. Šogad savu desmito jubileju tie atzīmēs ar vērienīgu programmu un jaunu nosaukumu - Brasas apkaimes svētki.

Svinīgā svētku atklāšana ar gājienu pa Hospitāļu ielu sāksies plkst.12. Svētku laikā notiks Latvijas ražotāju un amatnieku tirgus, būs arī ēdinātāji, kas piedāvās gardas maltītes un atsvaidzinošus dzērienus visdažādākajām gaumēm.

Visu dienu no plkst.12 līdz plkst.17 Hospitāļu ielas garumā svētku apmeklētāji aicināti piedalīties ekskursijās, orientēšanās spēlēs, radošajās darbnīcās, būs arī mūzikas, dejas, teātra un cirka izrādes, galda tenisa un šaha turnīrs.

Svētku laikā plānotas diskusijas, ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informācijas stendi par Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas darbu, lai stiprinātu mūsu valsts un sabiedrības drošības apziņu.

Mazākie svētku apmeklētāji un ģimenes ar bērniem tiek gaidīti no plkst.12 līdz 17 pārbaudīt spēkus sacensībās bērniem un jauniešiem. Darbosies arī kāpšanas/boulderinga siena un būs iespēja piedalīties izzinošās un radošās rotaļās un spēlēs, norisināsies arī darbnīcas sadarbībā ar Montessori centru, seju apgleznošanas studija, kā arī ziepju burbuļu šovs un piepūšamās atrakcijas.

Skvērā, Miera ielā 73-77, no plkst.16 līdz 22 viesus priecēs grupu "Oranžas Brīvdienas", "Tautumeitas" uzstāšanās. Koncertprogrammas izskaņā sekos dzīvas uguns, dejas un mūzikas šovs profesionālu žonglieru izpildījumā.

Brasas apkaimes svētku laikā Hospitāļu un Ierēdņu ielā tiks slēgta satiksme.

Savukārt Vecāķu apkaimes svētki notiks Pludmales ielā, sākot no Kāpu prospekta līdz pludmalei. Tajos jaunākie svētku apmeklētāji no plkst.12 tiek gaidīti radošajās darbnīcās un aicināti piedalīties sporta aktivitāšu programmā un improvizācijas teātra piedzīvojumā "Vilkaču priedes leģendas".

No plkst.12 līdz 19 sadarbībā ar Vecāķu apkaimes biedrību tiks organizēta sarunu telts, kurā plānotas diskusijas par Vecāķu apkaimes attīstību, kā arī lekcija par drošību uz ūdens kopā ar biedrību "Peldēt droši". Pēc tās sekos arī praktiskas apmācības pie ūdens.

Sarunu teltī neizpaliks sarunas par piejūras dabas daudzveidību un situāciju Baltijas jūras piekrastē un Vecāķu kūrorta stāsti - atmiņas par piedzīvoto Vecāķos nesenā un senākā pagātnē.

No plkst.14 līdz 21.30 izskanēs krāšņa pludmales skatuves programma, kurā paredzēts gan koncerts bērniem, gan grupas "Pirmais kurss" koncerts. No plkst.19 līdz 20 uzstāsies leģendārā grupa "Pērkons". Savukārt no plkst.20.30 līdz plkst.21.30 īpašu svētku muzikālo programmu sarūpējusi Laima Jansone un DJ Monsta.

Svētku noslēgumā plkst.21.30 notiks ugunskura aizdegšana Vecāķu pludmales krastā "Senās uguns nakts" notikuma ietvaros.

Apkaimes svētkus svinēs arī Daugavgrīvā - Plēksnes un Parādes ielu krustojumā. Visas dienas garumā noritēs plaša kultūras un notikumu programma gan lieliem, gan maziem, kas noslēgsies ar grupu "Dziļi violets" un "Keksi" uzstāšanos.

Daugavgrīvas apkaime lepojas ar savu unikalitāti - jūras tuvumu, tālu zemju kuģiem, Daugavgrīvas cietoksni, apkaimes vēsturi, tās iedzīvotājiem un nākotni - vīzijām un domām par attīstību.

Svētku diena iesāksies ar sportiskām aktivitātēm plkst.12 kopā ar treneri Adilu Maksimovu. Mazākie svētku apmeklētāji plkst.13 aicināti uz izrādi bērniem "Sunītis un kaķīte". Plks.14 norisināsies bērnu diskotēka "Daugavgrīvas jūras dārgumi" ar Ēriku Balodi un ziepju burbuļu šovu. Un līdz pat plkst.18 darbosies atrakciju zona "Mazais stiprinieks" un radošās darbnīcas.

Koncertprogrammu plkst.15 atklās Anta Eņģele un Marko Ojala ar programmu "Jūras dziesmas". Tai sekos Antona Trocjuka un Daniila Bulajeva koncerts plkst.16. bet vijolnieka Raimonda Ozola koncerts sāksies plkst.17. Aija Vītoliņa uz skatuves kāps plkst.18, turpretī plkst.19 notiks Bolderājas grupas "Mūzikas kolekcija" koncerts.

Ballītes noskaņu plkst.20 radīs grupas "Dziļi violets" koncerts, bet grupas "Keksi" koncerts sāksies plkst.21.

Visas dienas garumā noritēs arī izglītojoša ekskursija uz Daugavgrīvas cietoksni kopā ar biedrības "Bolderājas grupa" vadītāju Sandru Jakušonoku un akordeonistu Marko Ojalu, kā arī iedzīvotāju biedrības "Daugavgrīva" ekskursija par Daugavgrīvas apkaimi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu