Neoficiāla informācija: Surovikins atstādināts no amata (8)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievu ģenerālis Sergejs Surovikins
Krievu ģenerālis Sergejs Surovikins Foto: AP/Scanpix

Krievu ģenerālis Sergejs Surovikins esot atstādināts no Krievijas Gaisa un kosmisko spēku komandiera amata, liecina krievu žurnālista Alekseja Venediktova un medija RBK rīcībā nonākusī informācija. Tā nav tikusi oficiāli apstiprināta.

Surovikins sabiedrībā nav redzēts kopš algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina dumpja, kas notika 23. un 24. jūnijā. Jūnija beigās tika ziņots par Surovikina aizturēšanu. Izskanēja ziņas, ka viņš zinājis par Prigožina dumpi vai pat bijis tajā iesaistīts.

Bijušais "Eho Moskvi" galvenais redaktors Venediktovs savā "Telegram" kanālā apgalvo, ka ar Vladimira Putina rīkojumu Surovikins esot atstādināts no līdzšinējā amata, taču atstāts Krievijas Aizsardzības ministrijas pārziņā. 

Šāds rīkojums nav ticis oficiāli publiskots. 

Krievijas ētera personība Ksenija Sobčaka savukārt norāda, ka saskaņā ar viņas rīcībā nonākušo informāciju Surovikins ar nepublisku rīkojumu esot ticis atlaists jau 18.augustā.

RBK ziņo, ka Surovikins esot atbrīvots no līdzšinējo pienākumu pildīšanas "saistībā ar pāriešanu uz jaunu amatu", pastāstīja kāds pietuvināts informācijas avots.

"Pašlaik viņš ir īslaicīgā atvaļinājumā," apstiprināja viens no izdevuma informācijas avotiem.

Surovikins Krievijas Gaisa un kosmisko spēku komandiera amatā stājās 2017.gada 31.oktobrī. No 2022.gada oktobra līdz 2023.gada janvārim viņš bija Krievijas karaspēka komandieris Ukrainā, bet pēc tam ieņēma komandiera vietnieka amatu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu