Tiks sākta pēdējos 50 gados apjomīgākā Lohnesa ezera briesmoņa meklēšanas operācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lohnesa ezera briesmonis
Lohnesa ezera briesmonis Foto: AP/Scanpix

Briesmoņu mednieki visā pasaulē sarosījušies, lai sāktu pēdējos 50 gados lielāko meklēšanas operāciju un beidzot pieliktu punktu Lohnesa ezera briesmoņa mistērijai.

Operācija “The Quest Weekend”, ko organizē Lohnesa centrs Skotijā, norisināsies 26. un 27. augustā, un tajā tiks lietoti droni, infrasarkanā attēlveidošana un zemūdens skaņas uztveršanas sistēmas.

Kā ziņo Lohnesa centrs, šīs jaunās tehnoloģijas ļaus pārmeklēt ezera ūdeņus tādā veidā, kādā tas nav darīts nekad iepriekš. Šī divas dienas ilgā operācija ir lielākā Lohnesa ezera pētniecības vēsturē kopš 1972. gada.

“Mēs ceram iedvesmot Lohnesa entuziastu jauno paaudzi, un, realizējot šo plašo pētījumu, jums būs patiesa iespēja personīgi vērot šīs fascinējošās mistērijas risināšanu, kas aizgrābusi tik daudzu ļaužu prātus visā pasaulē,” izdevumam “BBC News” stāstīja eksperts Alans Makkenna.

Lohnesa ezers
Lohnesa ezers Foto: AFP / Scanpix

Senākie avoti, kuros pieminēts Lohnesa ezera briesmonis, rodami jau mūsu ēras sestajā gadsimtā. 1933. gadā šī leģenda kļuva slavena visā pasaulē, kad kāds pārītis ziņoja, ka ezerā redzējuši lielu radījumu, kas līdzinājies pūķim vai kādam aizvēsturiskam briesmonim. Tas šķērsojis viņiem ceļu un ielīdis ezerā.

Kopš tā laika ezers pie sevis vilina neskaitāmu tūristu ordas, kas cer atrisināt Lohnesa briesmoņa mistēriju. Tiesa, pierādījumi par šī radījuma eksistenci joprojām nav atrasti. Eksistē vien dažas miglainas fotogrāfijas un aizdomīgi videomateriāli.

Nesen pētnieki izvirzīja ticamu teoriju, ka Lohnesa ezera briesmonis jeb Nesija patiesībā varētu būt milzu zutis. Šo teoriju atbalsta iepriekšējie pētījumi, kuros Lohnesa ezera duļķainajos ūdeņos atrasta daudzu zušu DNS.

Daži uzskata, ka šis briesmonis ir kāds aizvēsturisks jūras rāpulis vai kāds cits neparasts dzīvnieks. Jācer, ka jaunā operācija mums beidzot atklās patiesību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu