Lietuvas prezidents Nausēda ieradies Kijivā

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda trešdien ieradās Kijivā, kur piedalīsies Ukrainas Neatkarības dienas svinībās un starptautiskā foruma "Krimas platforma" samitā.

Nausēdam paredzēta tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, lai pārrunātu palīdzības sniegšanu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī Ukrainas sarunas par dalību Eiropas Savienībā (ES), informēja Lietuvas prezidenta birojā.

"Tikko ierados Kijivā, kur tikšanos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, svinēšu Ukrainas Neatkarības dienu kopā ar Ukrainu un piedalīšos starptautiskās "Krimas platformas" samitā," Lietuvas prezidents trešdien rakstīja sociālajā tīklā "Facebook", uzsverot, ka "Lietuva atbalsta un atbalstīs Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, līdz uzvarai".

Par Nausēdas vizīti Kijivā iepriekš netika paziņots.

Pašlaik vizītē Ukrainā uzturas arī Lietuvas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Žigimants Paviļonis.

ES un NATO dalībvalstu parlamentu Ārlietu komisiju vadītāji un deputāti pārrunās tālāku starptautisko sankciju Krievijai pastiprināšanu un atbalstu Ukrainas atjaunošanai.

Viņi diskutēs par Ukrainas uzņemšanas ES sarunu sākumu un valsts gatavošanos tām. Deputāti arī runās par situāciju pēc NATO samita Viļņā un nepieciešamību uzaicināt Ukrainu iestāties NATO pirms nākamgad jūlijā Vašingtonā gaidāmā alianses samita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu