Par godu Ukrainas Neatkarības dienai tiks izsolīti Latvijas un Ukrainas slavenību ziedojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien par godu Ukrainas Neatkarības dienai no plkst.9 līdz plkst.12 norisināsies labdarības brokastis un izsole, vēstīja izsoles organizatore Dace Ozola-Slaidiņa.

Izsoli organizē Ukrainas vēstniecība Latvijā un organizācija "Agendum", kas pazīstama kā "Twitter konvojs".

"Agendum" humānās palīdzības ietvaros kopš kara sākuma Ukrainai ir nogādājusi vairāk nekā 1500 transportlīdzekļu. Pasākuma laikā tiks izsolīti Ukrainas un Latvijas slavenību sagatavoti ziedojumi. Līdzekļi, kas tiks iegūti no pārdotajām ieejas biļetēm, kā arī visi izsoles ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

Izsoles piedāvājumā būs Ukrainas karogs ar Ukrainas Bruņoto Spēku komandiera Valerija Zalužnija autogrāfu, "Javelin" raķetes korpuss, kas pārtapis par jaudīgo "BOOWTANK Acoustic" skaļruni, kā arī pagājušajā gadā aizgājušā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa vīna skapis ar vīnu un šampaniešu kolekcija.

Sporta kategorijā varēs iegādāties ievērojamu Ukrainas sportistu kreklus un sporta atribūtus ar autogrāfiem - Vitālija Kličko boksa cimdus, paukotājas Olgas Harlan jaku un Ukrainas sieviešu basketbola komandas kreklu. Mūzikas cienītājus gaidīs biļetes uz ukraiņu mūzikas grupas "Okean Elzy" koncertu, 2022.gada Eirovīzijas uzvarētāja ukraiņu mūziķa "Kalush" parakstīta, slavenā rozā cepure un Latvijas grupas "Prāta vētra" jaunākā grāmata un vinīla plate.

Izsoli vadīs galerijas un izsoļu nama "Birkenfelds" vadītājs Toms Zvirbulis. Izsoles rezultātus ar īpašu priekšnesumu atzīmēs ukraiņu un latviešu duets - Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns.

Organizatori atzīst, ka šī pasākuma mērķis ir vēl vairāk stiprināt cilvēku kopienu, kuri atbalsta Ukrainu. Tas pulcēs cilvēkus no dažādām vidēm - kultūras cienītājus, filantropus, biznesa profesionāļus un kopienu vadītājus, kurus apvieno viens - nesamierināšanās ar Krievijas agresīvo karu pret Ukrainu.

"Šodien drosmīgie Ukrainas bruņotie spēki aizsargā ne tikai Ukrainas un ukraiņu tautas neatkarību, suverenitāti, brīvību un teritoriālo integritāti, bet arī Eiropu un visas civilizētās pasaules demokrātiskās vērtības un principus no teroristiskās Krievijas Federācijas barbariskajām darbībām. Tomēr krievu okupanti savus noziedzīgos mērķus nesasniegs, un ukraiņu griba sakaut ienaidnieku un atbrīvot mūsu zemi ar katru dienu tikai stiprinās. Mūsu Latvijas draugi stāv kopā ar Ukrainu, palīdzot nodrošināt Ukrainas armiju ar visiem nepieciešamajiem aizsardzības līdzekļiem, ekipējumu, transportlīdzekļiem un citām būtiskām lietām," uzsvēra Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Anatolijs Kucevols.

Viņš aicina Latviju turpināt atbalstīt Ukrainu un tās iedzīvotājus, piedaloties labdarības izsolē, no kuras visi ienākumi tiks ziedoti Ukrainas bruņoto spēku atbalstam, tādējādi sniedzot ieguldījumu mūsu kopējās Uzvaras sasniegšanā.

Izsole notiks viesnīcas "Radisson BLU Latvija Conference & Spa Hotel" 26.stāva restorānā "Skyline Bar".

Klātienes biļetes uz izsoli var iegādāties ŠEIT.

Tiešsaistes piedāvājumus iespējams izteikt aizpildot veidlapu ŠEIT.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu