Noteikti būsiet pamanījuši, ka cilvēki, kuri bieži izmanto vārdu salikumu “varas kliķe”, bieži pārmet medijiem, ka tie runā tikai par varas partijām, bet neko nestāsta par opozīcijas paveiktajiem labajiem darbiem. Tā tiešām izklausās pēc sliktas tendences, tāpēc turpmāk centīšos biežāk uzslavēt opozīciju par paveikto.

Piezīme - raksts veidots pirms piektdienas, 25. augusta, kad parlamentārās izmeklēšanas komisijai tomēr izdevās pieņemt galaziņojumu.

tāpēc turpmāk centīšos biežāk uzslavēt opozīciju par paveikto.

Piemēram – šī gada sākumā tika izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija, lai izvērtētu finanšu sektora “kapitālā remonta” negatīvās sekas uz valsts finanšu un kapitāla tirgus sistēmu. Kā arī – lai izmeklētu iespējamu “PNB bankas” novešanu līdz maksātnespējai, AS “ABLV Bank” novešanas līdz piespiedu pašlikvidācijai apstākļus un “Baltic International Bank” darbības apturēšanas apstākļus.

Izmeklēšanas komisija bija strādājusi vaiga sviedros un smagā darba paveikšanai pat saņēmusi darbības pagarinājumu. Un 22. augustā, pēc septiņus mēnešus ilguša smaga darba, komisijas noslēdzošajā sēdē tika iesniegts ziņojums ar priekšlikumiem, ko ar visu iegūto informāciju iesākt un kā uzlabot valsts finanšu sektoru.

Vienīgā nelaime – ziņojuma priekšlikumu sadaļā bija tikai virsraksts. Komisija vienkārši nodeva skolotājam baltu lapu. Bet komisijas vadītājs Krištopans ierosinājis, ka vajadzētu vēl vienu sēdi – šoreiz droši vien pašu pēdējāko, kurā censties ziņojumu tomēr pabeigt.

Kā tas viss sākās? Parlamentārās izmeklēšanas komisija tika izveidota 31. janvārī pēc opozīcijas priekšlikuma. Komisijas izveidi rosināja deputāts Ainārs Šlesers un partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) frakcija ar ZZS un partijas Stabilitātei! frakciju atbalstu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X