No Parīzes ielām aizvāc elektriskos nomas skrejriteņus (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmumi Parīzē novāc savu aprīkojumu no ielām, raksta „Le Figaro”. Pēc aprīlī notikušā referenduma pilsētas varas iestādes nav pārskatījušas līgumus ar elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmumiem „Dott”, „Lime” un „Tier”. Līgumu termiņš beidzas 1. septembrī, līdz kuram no pilsētas ielām ir jāpazūd visiem 15 000 skrejriteņu.

„Tier Mobility” paziņoja izdevumam, ka dienā no ielām tiek izvesti 450 skrejriteņi, un, tuvojoties līguma ar pilsētu termiņa beigām, viņi plāno izvest 750 skrejriteņus dienā.

Visi trīs Parīzes elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmumi paziņoja, ka veiks transportlīdzekļu apkopi un profilaktisko apkopi un pēc tam plāno tos nosūtīt uz citām Francijas pilsētām un citām valstīm, tostarp Vāciju, Poliju, Beļģiju, Itāliju un Izraēlu.

Tagad „Dott”, „Lime” un „Tier” gatavojas aktīvāk iesaistīties elektrisko velosipēdu nomā Parīzē. Uzņēmumu pārstāvji norādīja, ka viņi redz pieprasījuma pieaugumu pēc šāda veida nomas transportlīdzekļiem.

Annas Hidalgo vadītā Parīzes pašvaldība aprīlī rīkoja iedzīvotāju referendumu, lai atjaunotu līgumu ar elektrisko skrejriteņu nomas uzņēmumiem, kas beidzas 1. Septembrī, taču lielākā daļa referenduma dalībnieku nobalsoja pret to.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu