Foto Lielākajā Lohnesa ezera briesmoņa meklēšanā piedalās simtiem cilvēku (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā nedēļas nogalē Skotijā noritēja lielākā Lohnesa ezera briesmoņa meklēšana pēdējo 50 gadu laikā. Vairāki simti cilvēku mēģināja atrast kādu pierādījumu leģendām apvītās Nesijas eksistencei, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, taču bez rezultātiem.

Meklējumus organizēja Lohnesa ezera centrs sadarbībā ar brīvprātīgo pētnieku komandu "Loch Ness Exploration", lietojot tehnoloģijas, kas līdz šim vēl nebija izmantotas Nesijas meklēšanā, piemēram, dronus ar termokameru.

Brīvprātīgie pētnieki tika izvietoti vairākās vietās 37 kilometrus garā ezera krastos, kur veica novērojumus, savukārt citi devās briesmoni meklēt laivās. Tika izmantots hidrofons, kas uztver zemūdens akustiskos signālus.

"Mēs kaut ko dzirdējām. Tās bija četras izteiktas skaņas. Mēs visi nedaudz sapriecājāmies un gājām pārliecināties, ka ierakstītājs ir ieslēgts, bet tas nebija pievienots strāvai," atzīst meklējumu vadītājs Alans Makenna.

Pirmā rakstītā liecība par "ūdens briesmoni" Nesas upē parādījās 6. gadsimtā. Slavenākā fotogrāfija, kurā it kā redzama Nesija - liela būtne ar garu kaklu -, tika uzņemta 1934.gadā, taču 60 gadus vēlāk atklājās, ka tā ir viltojums. Neskatoties uz to, kopš tā laika bijuši neskaitāmi mēģinājumi pierādīt briesmoņa eksistenci, taču visi izrādījušies neveiksmīgi.

Nesijas meklējumus bija iespējams vērot arī tiešraidē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu