Putins vēlas pilnībā izmainīt Krievijas taksometru sistēmu. Šoferi pauž neapmierinātību (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BestPhotoPlus/Shutterstock

Krievijas valdība plāno pilnībā izmainīt valsts taksometru sistēmu, ļaujot pakalpojumus sniegt tikai ar Krievijā ražotiem spēkratiem. Tiesa, taksometra vadītājiem tas nepatīk.

Izmaiņas likumā atbalstīja Transporta komisija, kā arī prezidents Vladimirs Putins.

Medijs "Moscow Times" raksta, ka amatpersonas uzskatot, ka izmaiņas likumā veicinās Krievijas transporta tīklu tehnoloģisko neatkarību, kā arī mazinās sankciju ietekmi uz šo jomu.

Likumprojektā noteiktas izmaiņas automašīnām, kas izmantojamas kā jaunie taksometri. āos plānots realizēt 1000 spēkratiem no nākamā gada janvāra, bet no 2028. gada janvāra latiņa tiks paaugstināta līdz 3000 spēkratiem. No šīs prasības paredzēts atbrīvot tikai tās automašīnas, kas maksā vairāk nekā četrus miljonus rubļu un tiek izmantotas biznesa klases vajadzībām.

Saskaņā ar Transporta komitejas vadītāja Andreja Kutepova teikto šāds risinājums panākts pēc kopējas apspriedes ar Krievijas autoražotājiem "AvtoVAZ", UAZ un GAZ.

Tiesa, taksometru uzņēmumiem šis plāns nepatīk. Jūlija beigās taksometru uzņēmumu asociācija nosūtīja premjerministram Mihailam Mišustinam atklātu vēstuli, kurā lūdza nepiespiest uzņēmumus obligāti pāriet uz vietējām automašīnām. Tāpat asociācija brīdināja, ka tā rezultātā strauji var kāpt taksometru pakalpojumu cenas, kā arī pieprasījums var strauji kristies.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu