Sanktpēterburgas kapsētās notiek gatavošanās Prigožina bērēm; bēru laiks un vieta nav izziņoti (3)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vairākās Sanktpēterburgas kapsētās gatavojas “Vagner” grupējuma vadoņa Jevgeņija Prigožina un citu Tveras apgabalā avarējušajā lidmašīnā bojāgājušo bēru uzņemšanai, neskatoties uz to, ka oficiāla bēru norises vieta un laiks joprojām nav izziņoti.

Sagatavošanās bēru norisei noritot četrās Sanktpēterburgas kapsētās, ziņo Sanktpēterburgas izdevums “Fontanka”.

Izdevums arī vēstīja, ka Prigožina bēres varētu notikt jau otrdien, 29.augustā, tomēr oficiāla apstiprinājuma tam nav.

“Fontanka” norāda, ka Sanktpēterburgas Serafima kapsētā uzstādīti papildu žogi un metāla detektori, kas varētu nozīmēt gatavošanos Prigožina bērēm.

Sagatavošanās darbi vērojami arī pilsētas Ziemeļu, Smoļenskas un Bogoslavskas kapsētās.

Tikmēr saskaņā ar izdevuma “Bumaga” vēstīto, pie Serafima kapu ieejas otrdien vērojamas dažādu Krievijas spēka struktūru automašīnas.

Savukārt Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau paziņojis, ka Putins uz Prigožina bērēm nedošoties.

23.augustā Tveras apgabalā avarēja Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Pasažieru vidū bijuši arī Prigožins un grupējuma komandieris Dmitrijs Utkins.

Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā. 

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien paziņoja - ekspertīžu rezultātā apstiprināts, ka bojāgājušo identitāte atbilst apkalpes locekļu un pasažieru oficiālajam sarakstam. Tādējādi tika oficiāli apstiprināts, ka bojāgājušo vidū ir arī Prigožins un Utkins.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu