Šogad notiks jau desmitais Tēva dienas gājiens un festivāls! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Par godu tētiem un Tēva dienai šogad jau desmito reizi Rīgā gaidāms Tēva dienas gājiens un festivāls, ko rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Gājiens kā ik gadu sāksies no Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur turpināsies kā skaisti, ģimeniski svētki dienas garumā. Koncertā uzstāsies grupas “ZemeDunn” un “Dzelzs vilks”, kā arī citi mākslinieki. Dalība pasākumā bez maksas.

“Katru gadu Tēva dienas festivālu dienas garumā apmeklē vairāk nekā 10 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas, un mēs, pasākuma organizatori, esam ievērojuši, ka daudzi tēti ar bērniem Tēva dienas gājienā piedalās gadu no gada. Nu jau pirmā Tēva dienas gājiena dalībniekiem, kas tolaik gulēja ratiņos, ir desmit gadi!” gandarīta par to, ka Tēva dienas gājiena un festivāla tradīciju ir izdevies iedzīvināt, ir pasākuma idejas autore, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Lai godinātu tās ģimenes, kas Tēva dienas gājienā piedalījušās vairākkārt, būs sagatavota īpaša foto siena.

Foto: Publicitātes foto

Tēva dienas svinīgais gājiens ar muzikāliem priekšnesumiem

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam no plkst. 11.00. Gājienu pavadīs Rīgas Pašvaldības policija, par tā muzikālo noformējumu rūpēsies perkusionista Nila Īles grupa “ZemeDunn”, kā arī LR Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā – orķestris Tēva dienas gājienu pavadīs jau desmito reizi!

Koncertā uzstāsies grupa “ZemeDunn” un “Dzelzs vilks”

Desmitā Tēva dienas festivāla svinēšana notiks Rīgā, Vērmanes dārzā no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00. Gaidāma bagātīga skatuves programma – uzstāsies LR Zemessardzes orķestris, brazīliešu nacionālās cīņas mākslas kapueiras klubs “Capoeira Latvia”, perkusionista Nila Īles grupa “ZemeDunn”, rokgrupa “Dzelzs vilks” un būs citi mākslinieku priekšnesumi, kuru starplaikos notiks skaistu un vērtīgu balvu izloze uz lielā laimes rata. Koncertprogrammu vadīs Ansis Klintsons un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Tētiem dāvanā – sarkanā ozola stādi

Izklaides un aktivitātes par godu tētiem Vērmanes dārza teritorijā veidotas tā, lai dienas garumā būtu aizraujoši ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, gan arī – vecvecākiem.

Tētim varēs uztaisīt dāvanu vai kroni – lai godinātu viņu. Kā arī uzņemt kopīgu ģimenes bildi – būs svinīgas fotosienas.

Foto: Publicitātes foto

Katru gadu tēti Tēva dienā no “Mammamuntetiem.lv” un “Latvijas valsts mežiem” var saņemt dāvanu – ozola stādu, ko iestādīt savos laukos. Šogad dāvanā būs sarkanā ozola (Quercus rubra) stādi no Jelgavas kokaudzētavas; tos varēs saņemt pirmie 100 tēti, kam ir vieta, kur augt šim diženajam kokam.

Ģimenēm ar mazuļiem būs nodrošināta īpaša atpūtas vieta, kur bērniņu pabarot un pārģērbt, savukārt lielākie bērni varēs izmēģināt ekstrēmas aktivitātes, piemēram, nolēkt no četru metru augstuma! Tāpat Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš un kopīgu maltīti varēs ieturēt brīvdabas kafejnīcās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu