Daudzi Igaunijas iedzīvotāji pēc skandāla, kas saistīts ar Kaju Kallasu un viņas vīra uzņēmējdarbību Krievijā, ir pauduši bažas, ka Krievijas propaganda mēģinās ļaunprātīgi izmantot šo situāciju, kā rezultātā Ukrainas sabiedrība varētu izjust zināmu vilšanos Igaunijā. Prokrieviski noskaņotajos Krievijas plašsaziņas līdzekļos patiešām ir manāmi centieni pasniegt Kaju Kallasu kā "Rietumu liekulības" simbolu attiecībā uz atbalstu Ukrainai, savukārt Ukrainas prese līdz šim ir atturējusies no asiem vērtējumiem.

Kā "autoritatīva Igaunijas krievu kopienas figūra" pieteiktais Andrejs Zarenkovs rakstā izsaka versiju, ka pasūtījumu "kara princeses" politiskajai iznīcināšanai Igaunijas prese varētu būt saņēmusi no prezidenta Alara Karisa, kurš ir neapmierināts ar Kajas Kallasas darbu. Tāpat arī tiek klāstīts, ka bez darījumiem ar Krieviju Igaunija nespējot tikt galā.

"Mums nav banānu un apelsīnu, un tomāti un pat kartupeļi bez Krievijas mēslojuma aug slikti. Ar siļķēm un kartupeļu mizām visus nepabarosi. IT ir Āzijai, rūpniecība – Vācijai."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X