Misisipi nonāvēts pārsteidzoši milzīgs aligators

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Misisipi štatā medniekiem izdevies notvert un nogalināt 364 kilogramus smagu un 4,34 metrus garu aligatoru.

Iepriekš tur notvertais lielākais aligators bija 347,5 kilogramus smags un 4,29 metrus garš un tika notverts 2017. gadā. Rekordlielo aligatoru mednieki notvēra un nogalināja desmit dienu ilgajā aligatoru medību sezonā.

“Tā bija mierīga nakts. Mēs redzējām daudzus divmetrīgus un trīsmetrīgus aligatorus, tomēr ne pēc tiem mēs bijām nākuši,” vietējam izdevumam “Clarion Ledger” stāstīja viens no medniekiem Donalds Vuds.

Brango aligatoru mednieki pamanīja ap deviņiem vakarā, un bija nepieciešamas septiņas stundas, lai to ielenktu un nogalinātu. Tikai pēc tam, kad aligators tika ievilkts laivā, atklājās, cik tas patiesībā ir milzīgs.

Foto: AP/Scanpix

“Godīgi sakot, tas bija sirreāli,” piebilda Vuds.

Aligatori ir cēlušies ASV dienvidaustrumos un ir atrodami visā Misisipi štatā. Ārpus aligatoru medību sezonas tos ir aizliegts medīt, turklāt, lai to darītu sezonā, ir nepieciešama īpaša atļauja. Katram medniekam ir ļauts nomedīt divus par 1,2 metriem lielākus aligatorus un vienu par 2,1 metru lielāku aligatoru.

Lielākais notvertais aligators Amerikā svēra 459 kilogramus un bija teju piecus metrus garš. Aligatoru tēviņi parasti aug ātrāk un ir lielāki par mātītēm, tomēr tikai retos gadījumos tie pārsniedz četru metru garumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu