Rīgā veidos vairākus jaunus spēļu un rekreācijas laukumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērni šūpojas bērnu rotaļu laukuma šūpolēs Kobes parkā
Bērni šūpojas bērnu rotaļu laukuma šūpolēs Kobes parkā Foto: Paula Čurkste/LETA

Noslēgušies iepirkumi projektu izstrādei spēļu un rekreācijas laukumu izveidošanai vairākās Rīgas apkaimēs, līdz ar to 17 zemesgabalos izstrādās labiekārtojuma un apgaismojuma projektus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Daugavas labajā krastā spēļu un rekreācijas laukumu projektēšana plānota iepretī Madaru ielai 13 un Kraujas ielai 24 Berģu apkaimē, Vecmīlgrāvja 6.līnijas ēku nr.2 un 4 piegulošajā teritorijā, zemesgabalā starp Malienas ielas 74 un Juglas ielas 53 ēku Juglā un centrā, Brīvības ielā 124.

Teikā laukumi plānoti Ropažu ielā pie ēkām nr.28 un 34, savukārt Pļavniekos un Purvciemā kopā realizēs sešus projektus.

Daugavas kreisajā krastā projektu izstrāde paredzēta Zentenes ielas 2 un 4 iekšpagalmā, starp Progresa ielas 12 un Bebru ielas 4 ēku, iepretim Lielirbes ielai 6 un Fridriha Candera ielai 25, teritorijā starp Priedaines un Augšzemes ielu un teritorijā starp Kurpnieku, Mazās Kandavas un Krūtes ielu.

Projektu izstrāde un autoruzraudzība sākta arī spēļu un rekreācijas laukuma izveidošanu Daugavgrīvā. Laukums tiks veidots kvartālā starp Parādes, Plēksnes un Slimnīcas ielu. Darbu ietvaros izstrādās labiekārtojuma un apgaismojuma projektu. Laukumā paredzēta spēļu zona lielākiem bērniem, sporta zona ar vingrošanas rīkiem, kā arī labiekārtojuma elementi.

Laukumu projektēšanas darbi ilgs četrus mēnešus. Pēc 2024.gada pašvaldības budžeta apstiprināšanas un atbilstoši piešķirto līdzekļu sadalījumam būs organizēts iepirkums par būvdarbu veikšanu. Projektus administrē Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Teritorijas labiekārtošanas pārvalde.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu