“Vagner” struktūras Āfrikā un Tuvajos Austrumos pilnībā pāries Krievijas Aizsardzības ministrijas kontrolē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Visa Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” operatīvā darbība Āfrikā un Tuvajos Austrumos pēc grupējuma vadoņa Jevgeņija Prigožina nāves pilnībā pāries tiešā Krievijas Aizsardzības ministrijas kontrolē, vēsta aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Pēc “Vagner” ārvalstu operāciju pāriešanas valsts kontrolē tiks pielikts punkts situācijai, kad Krievijas varas iestādes oficiāli distancējās no jebkādas atbildības par “Vagner” aktivitātēm.

Kā norādīja “Bloomberg” informācijas avoti, “Vagner” operācijas Centrālāfrikas Republikā jau sākusi pārņemt viena no Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošām struktūrām.

Informācijas avoti arī apstiprina, ka “vāgneriešu” un Krievijas diktatora Vladimira Putina Kremlī notikušajās pārrunās, kas tika rīkotas pēc Prigožina vadītā dumpja, Putins “vāgneriešiem” apsolījis, ka grupējums varēs saglabāt daļu operāciju Āfrikā.

Tomēr realitātē pret “Vagner” tika pastiprināts spiediens no Aizsardzības ministrijas puses ar mērķi pārņemt grupējuma aktivitātes gan Āfrikā, gan Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu