Lielbritānijā par 22 grūsnu aitu nokošanu nošauj divus buldogus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Amerikāņu buldogs. Ilustratīvs attēls
Amerikāņu buldogs. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

22 nokostas aitas un vēl 48 ievainotas. Tāds kādā Lielbritānijas fermā ir divu buldogu sastrādātais, kuri par to uz vietas nošauti.

Abi lielie suņi saimniecības Velsas ziemeļos aitām uzklupa pēc izbēgšanas no savām mājām šā gada martā. Kā noskaidrojies, suņi bijuši agresīvi arī pret aitu īpašnieku.

“Par spīti vairākiem centieniem liegt suņiem uzbrukt mājlopiem, aitkopim tos savaldīt neizdevās. Drīz viens no suņiem izrādīja agresiju arī pret viņu pašu, tāpēc fermeris abus suņus beigu beigās nošāva notikuma vietā,” paziņojumā klāstīja Velsas policija.

Suņu saimnieks Deivids Hjū ieradās tiesā 22. augustā un atzina, ka ir abu nošauto suņu saimnieks un viņam ir zināms, ka tie bijuši agresīvi.

Amerikāņu XL buldogi ir augumā lielāko amerikāņu buldogu šķirne. Jau iepriekš ir rosināts Lielbritānijā aizliegt šo suņu audzēšanu un turēšanu, jo pēdējā laikā tie aizvien biežāk uzbrūk cilvēkiem.

Tiesa Hjū piesprieda samaksāt 1150 eiro soda naudu, kā arī aizliedza turēt suņus piecus gadus, vēstīts izdevumā “Newsweek”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu