No Krievijas Aizsardzības ministrijas vietnes pazudusi visa informācija par Surovikinu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

No Krievijas Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnes pazudusi informācija par bijušo Gaisa un kosmisko spēku komandieri ģenerāli Sergeju Surovikinu.

Kā ziņo “Telegram” kanāls “VČK-OGPU”, ministrijas tīmekļa vietnē vairs nav atrodama atsevišķā lapa ar informāciju par Surovikinu. Surovikina vārds arī vairs nav atrodams ministrijas augstāko amatpersonu sarakstā.

Vēl pirms dažām dienām ministrijas vietnē Surovikins tika minēts kā Gaisa un kosmisko spēku komandieris.

“To [informācijas pazušanu] var uzskatīt par pirmo oficiālo apstiprinājumu ģenerāļa atstādināšanai no amata,” uzskata “VČK-OGPU”.

Surovikins no 2022.gada oktobra līdz šā gada janvārim bija Krievijas karaspēka komandieris Ukrainā. Pēc tam Pēc tam viņš bija Krievijas Gaisa un kosmisko spēku komandieris.

Surovikins tika uzskatīts par algotņu grupējuma “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina sabiedroto. Pēc Prigožina jūnijā rīkotā neveiksmīgā dumpja Surovikins pazuda no publiskās telpas.

Tika baumots par viņa arestu, jo viņš, iespējams, esot zinājis par nu jau mirušā Prigožina plāniem rīkot dumpi.

4.septembrī Krievijas interneta vidē izplatījās fotogrāfija, kurā Prigožins redzams kopā ar sievu. Vairāki avoti apstiprināja, ka Surovikins esot brīvībā. Viņš atbrīvots dažas dienas pēc Prigožina nāves 23.augustā.

Šobrīd gan nav skaidrs, vai Surovikinam noteikti kādi citi ierobežojumi.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien aizliedza žurnālistiem uzdot viņam jautājumus par Surovikinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu