Maskavā redzēts Surovikins – pēc Prigožina dumpja "pazudušais" krievu ģenerālis (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Telegram"

Sociālajos tīklos izplatās fotogrāfija, kurā krievu ģenerālis Sergejs Surovikins redzams kopā ar sievu. Pēc algotņu grupējuma "Vagner" līdera Jevgēņija Prigožina jūnijā sarīkotā dumpja viņa liktenis kļuva neskaidrs; saskaņā ar neoficiālu informāciju Surovikins tika aizturēts un atstādināts no amata, jo it kā esot bijis informēts par nu jau nelaiķa Prigožina plāniem.

"Ģenerālis Surovikins ir izgājis ārā. Dzīvs, vesels, mājās, kopā ar ģimeni, Maskavā. Fotogrāfija uzņemta šodien," savā "Telegram" kontā rakstīja mediju personība Ksenija Sobčaka, pirmā publicējot fotogrāfiju.

"Ģenerālis Surovikins ir mājās kopā ar savu ģimeni. Viņš ir atvaļinājumā un Aizsardzības ministrijas rīcībā," raksta bijušais "Eho Mosskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.

Surovikins pēdējoreiz tika redzēts, kad Prigožina dumpja laikā ierakstīja video ziņojumu, aicinot vagneriešus atkāpties.

Dažas dienas pēc tam Krievijas kanālos parādījās ziņas, ka Surovikins ticis aizturēts, taču oficiāli komentāri nesekoja.

Par "ģenerāli Armagedonu" iesauktais Surovikins 2022.gada oktobrī tika iecelts par Krievijas karaspēka komandieri Ukrainā, taču trīs mēnešus vēlāk no šī amata tika atcelts. Pēc tam viņš bija Krievijas Gaisa un kosmisko spēku komandieris.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu