Gaidāmas izmaiņas administratīvo sodu regulējumā aviācijas jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 7. septembrī konceptuāli atbalstīja grozījumus Administratīvās atbildības likumā, lai noteiktu iedarbīgus, samērīgus un atturošus administratīvos sodus aviācijas jomā.

Lai nodrošinātu civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošumu un civilās aviācijas drošību, likumā tiks ierakstīts, ka administratīvo sodu apmērs aviācijas jomā tiek piemērots proporcionāli administratīvā pārkāpuma subjekta finanšu radītājiem.

Tiks noteikts, ka likumos īpaši paredzētos gadījumos sodu par pārkāpumiem aviācijas jomā nosaka procentuāli no finanšu darījuma vērtības (summas) vai iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma, vai apgrozījuma (ieņēmumiem) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā.

Sods nevarēs pārsniegt 30% no finanšu darījuma vērtības (summas) vai 10% no iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma vai apgrozījuma (ieņēmumiem) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā.

Šāda pati kārtība jau pašlaik noteikta par pārkāpumiem finanšu, muitas un nodokļu jomā vai valsts regulēto sabiedrisko pakalpojumu nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu