Rīgā notiks Aviācijas forums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidlauks.
Lidlauks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā "Radisson Blu Latvija" konferenču centrā 14.-15. septembrī notiks Rīgas Aviācijas forums, informēja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes priekšsēdētājs Zigmārs Vestfāls.

Foruma pirmā diena būs veltīta stratēģiskajai un nozares vīzijai par aviācijas attīstību Baltijas reģionā.

Starptautiskās lidostu padomes Eiropā, Starptautiskās gaisa transporta asociācijas, Eiropas gaisa satiksmes uzraudzības organizācijas "Eurocontrol" un Baltijas aviācijas līderi diskutēs par nozares stratēģisko attīstību reģionā. Savukārt nozares vadošo uzņēmumu vadītāji iezīmēs risinājumus, ko aviācijas bizness piedāvā šodienas izaicinājumiem, ar uzsvaru uz investīciju piesaisti, inovācijām un efektivitāti ceļā uz ilgtspējīgu un klimatneitrālu aviāciju.

Otrajā foruma dienā dalībnieki diskutēs par nozares nākotni, tostarp par multimodalitātes risinājumiem, jaunas pilsētvides veidošanu ap aviācijas centriem un urbānās mobilitātes straujo attīstību. Aviācijas inovāciju uzņēmumi un eksperti stāstīs par izaicinājumiem, kas tuvākajā nākotnē sagaida gan pilsētplānotājus, gan gaisa satiksmes pārvaldītājus, veidojot mūsdienu ilgtspējas un multimodalitātes prasībām atbilstošu pilsētvidi un integrējot esošajā satiksmes sistēmā pilnīgi jaunus transporta veidus, informē asociācijas pārstāvis.

Rīgas Aviācijas foruma ietvaros Francijas kompānija "Ascendance Flight Technologies" izrādīs elektro-hibrīdā lidaparāta ar vertikālās pacelšanās un nosēšanās funkciju (eVTOL) ATEA prototipu. ATEA ir inovatīvs, zemu izmaksu, zemu trokšņu līmeņa un ilgtspējīgs lidaparāts lokāliem un reģionāliem pārlidojumiem. Plānots, ka ATEA varēs transportēt trīs pasažierus un pilotu un sasniegs lidojuma darba ātrumu 200 kilometri stundā, veicot līdz 450 kilometru attālumu.

Francijas uzņēmums plāno uz šīs bāzes nākotnē ražot gaisa taksometrus, glābšanas un gaisa kravu transportu. Lidaparāta pirmais izstāžu prototips tika radīts 2018.gadā, bet pirmais patstāvīgi lidojošais prototips būs pieejams 2024.gadā.

Kopumā paredzams, ka forumā pulcēsies vairāk nekā 200 Eiropas un Baltijas aviācijas līderu, nozares uzņēmumu vadītāji un eksperti.

Rīgas Aviācijas forumu organizē Latvijas Aviācijas asociācija.

Latvijas Aviācijas asociācija ir brīvprātīga aviācijas nozares uzņēmumu apvienība, kas dibināta 2016.gadā. Tās biedri ir Latvijā reģistrēti aviācijas uzņēmumi, kas pārstāv visu Latvijas aviācijas vērtību ķēdi. Asociācijas mērķis ir Latvijas aviācijas nozares vērtību ķēdes stiprināšana un asociācijas biedru konkurētspējas atbalsts vietējā un starptautiskajā tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu