Lielbritānija piemēro sankcijas krievu kibernoziedzniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Lielbritānija piemērojusi sankcijas 11 krievu kibernoziedznieku bandas locekļiem, kas Covid-19 pandēmijas laikā uzlauza slimnīcu datorsistēmas.

Lielbritānija rīkojusies kopā ar ASV, nosakot šiem Krievijas pilsoņiem ieceļošanas aizliegumu un iesaldējot to līdzekļus, ceturtdien pavēstīja Ārvalstu un Britu sadraudzības attīstības birojs (FCDO).

Banda, kas pazīstama kā "TrickBot", tiek apsūdzēta par miljoniem datoru inficēšanu visā pasaulē ar ļaunatūru, kas vērsta pret slimnīcām, skolām, vietējām varasiestādēm un uzņēmumiem.

No uzbrukumu upuriem tikai Lielbritānijā izspiesti vismaz 27 miljoni mārciņu (31 miljons eiro), bet pasaulē kopumā šī summa sasniedz vismaz 168 miljonus eiro, aplēsusi Lielbritānijas Nacionālā noziedzības pārvalde.

Ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs norādījis, ka sankcijām pakļauto noziedznieku identitātes atklāšana liegs tiem slēpties aiz pseidonīmiem un apturēs turpmākos izspiedējvīrusu uzbrukumus.

"Mūsu sankcijas demonstrē, ka viņi nevar darboties nesodīti. Mēs zinām, kas viņi ir un ko tie dara," uzsvēris Kleverlijs.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir bandas vadoņi Andrejs Žuikovs, Maksims Haļiuļins un Mihails Cerjovs, kas nodarbojušies ar jaunu locekļu vervēšanu.

Banda draudējusi arī tiem, kas iestājas pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, norādījis FCDO.

Jau februārī septiņi "TrickBot" bandas vadoņi tika pakļauti ASV un Lielbritānijas sankcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu