Pļaviņās bez maksas varēs nodot uzkrātās elektroiekārtas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Eco Baltia" telpas Jelgavā
AS "Eco Baltia" telpas Jelgavā Foto: Paula Čurkste / LETA

Vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" sadarbībā ar "Latvijas Zaļo punktu" Pļaviņu apvienībā nākamnedēļ izveidos elektronikas pieņemšanas pagaidu punktu Dolomīta ielā, kur iedzīvotāji bez maksas varēs nodot nevajadzīgās elektroiekārtas, informēja kompānijā.

Pieņemšanas punkts strādās visu diennakti no 11.septembra līdz 22.septembrim.

Tajā bez maksas varēs nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces.

Šķirošanas punktā varēs nodot arī uzkrātās baterijas un akumulatorus, taču pirms to izmešanas, nepieciešams baterijas un akumulatorus ievietot aizsietā maisiņā.

Rīkotāji uzsver, ka pieņemšanas punktā netiks savākti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi un citi.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia vide" pagājušo gadu noslēdza ar 49,32 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,3% vairāk nekā 2021.gadā, vienlaikus kompānijas peļņa 2022.gadā samazinājā par 7,5% un bija 5,5 miljoni eiro.

Savukārt "Latvijas zaļais punkts" pērn strādāja ar 10,442 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa saruka 2,3 reizes - līdz 2,158 miljoniem eiro.

Abas kompānijas ietilpst atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmuma grupā AS "Eco Baltia", kura pērn strādāja ar 210 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 75% vairāk nekā gadu iepriekš, tikmēr kompānijas peļņa saruka par 9,5% - līdz 8,4 miljoniem eiro.

"Eco Baltia" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Latvijas zaļais punkts", SIA "Jumis", SIA "Pilsētas eko serviss", SIA "Nordic Plast", SIA "Eco Baltia vide", kā arī Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu