Valdības veidošana: JV, ZZS un "Progresīvie" turpinās konsultācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

"Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie" šonedēļ turpinās konsultācijas par jaunās valdības izveidi.

Šodien oficiālas sarunas nav pieteiktas, un tādas varētu notikt otrdien, tomēr politiķi atzīst, ka neoficiāli partiju savstarpējās konsultācijas turpināsies arī pirmdien. ZZS šodien tika plānota arī Saeimas frakcijas sēde, lai runātu par valdības veidošanas jautājumiem un atbildības jomu sadalījuma piedāvājumu.

Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) turpina apsvērt "vienu vai otru kandidātu" ministru amatiem, tāpēc jaunajā nedēļā turpināsies intensīvas sarunas ar iespējamajiem ministru amatu pretendentiem, aizvadītajā nedēļas nogalē aģentūrai LETA pauda JV politiķis Arvils Ašeradens.

JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Siliņas vadībā pagājušajā nedēļā strādāja pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim. Šajos jautājumos pusēm lielu domstarpību neesot.

Savukārt runājot par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā un politiķiem, kas tiks nominēti ministru amatiem, partijas apgalvo, ka gala vienošanās vēl neesot, tomēr varas kuluāros jau izskan konkrēti jaunās valdības modeļi un ministru portfeļu sadalījums, kas dažādās neoficiālajās versijās atšķiras tikai niansēs.

Neoficiāli izskanējis, ka partiju vienošanās paredzot, ka no 16 amatiem, kas pieejami sadalei, puse pienāksies JV, pieci - ZZS, bet trīs - "Progresīvajiem".

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis, turklāt valdības apstiprināšanu papildus apņēmies atbalstīt arī neatkarīgais deputāts, "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kura pārstāvētā partija ir vienojusies par sadarbību ar ZZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu