Bijušais Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvests apsūdzēts bērna seksuālā izmantošanā baznīcas telpās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas svētā Alberta Romas katoļu draudzes prāvests Krišjānis Dambergs
Bijušais Rīgas svētā Alberta Romas katoļu draudzes prāvests Krišjānis Dambergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Toreizējo Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu Krišjāni Dambergu prokuratūra apsūdz par bērna seksuālu izmantošanu baznīcas telpās. 

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds Romas katoļu draudzes prāvests par to, ka nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni izdarīja seksuāla rakstura darbības ar mazgadīgu bērnu, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais prāvests pēc novadīta dievkalpojuma Romas katoļu baznīcas telpās, izmantojot to, ka atradās divatā ar cietušo un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušā uzticēšanos viņam kā draudzes prāvestam un cietušā bezpalīdzības stāvokli, proti, apstākli, ka viņš sava mazgadīgā vecuma dēļ neapzinās ar viņu veikto darbību patieso raksturu, nozīmi un nespēj nodrošināt sev aizsardzību, veica seksuāla rakstura darbības.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušā dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Jau ziņots, ka Dambergu policija aizturēja šogad aprīlī.

Kā liecināja aprīlī publiskotā informācija portālā "katolis.lv", katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs par Rīgas Svētā Alberta draudzes administratoru iecēlis tēvi Jāni Savicki, jo Dambergs atbrīvots no draudzes prāvesta pienākumiem un nebūs arī Misionārā semināra jaunajai evaņģelizācijai "Redemptoris Mater" garīgais tēvs.

Pēdējos gados šis nav vienīgais gadījums Latvijā, kur mācītājiem tiek inkriminēti seksuāla seksuāla rakstura noziegumi. Patlaban par seksuāla seksuāla rakstura noziegumu kopā ar vēl vienu vīrietis apsūdzēts Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa.

Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Pērn vasarā Latvijas Radio vēstīja, ka aizdomās par seksuāla noziegumu Talsu novadā varētu būt aizturēts bijušais Talsu baptistu draudzes mācītājs, kurš pirms vairākiem gadiem bijis arī Talsu novada sociālā dienesta dienas centra vadītājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu