Krievijas Nacionālā gvarde sāk uzņemt dienestā “Vagner” rindās karojušos cietumniekus (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Nacionālās gvardes struktūras sākušas uzņemt dienestā bijušos cietumniekus, kuri tikuši apžēloti par piedalīšanos karā Ukrainā. Karam šos cilvēkus cietumos bija savervējis algotņu grupējums “Vagner”, raksta izdevums “Važnije istorii”.

Ziņas pret bijušo cietumnieku vervēšanu dienestam Nacionālajā gvardē sāka parādīties vasaras beigās dažādos “vāgneriešu” un viņu ģimenes locekļu čatos.

Kā izdevumam apstiprināja vairāki šo čatu dalībnieki, Nacionālajā gvardē tiekot vervēti “vāgnerieši”, kas iepriekš tiesāti par viegliem un vidēji smagiem noziegumiem. “Vāgneriešiem” gan netiek piedāvāti vadoši amati.

“Važnije istorii” korespondents, izliekoties par bijušo “Vagner” algotni, kuram atcelta sodāmība, piezvanīja uz vairākām Nacionālās gvardes nodaļām. Tur viņam apstiprināja, ka bijušos ieslodzītos, kas karojuši “Vagner” rindās, tiešām uzņem Nacionālajā gvardē.

Kādreizējo cietumnieku uzņemšana Nacionālajā gvardē esot atkarīga no nozieguma, par kuru viņi tiesāti, un tā, cik sen viņi bija nonākuši ieslodzījuma vietā.

Krievijas cietumnieki karam pret Ukrainu aktīvi tiek vervēti kopš pagājušā gada vasaras. Viņiem tiek solīta apžēlošana un naudas izmaksas.

Šā gada jūnijā Krievijas diktators Vladimirs Putins apstiprināja, ka viņš parakstot rīkojumus, saskaņā ar kuriem tiek apžēloti ieslodzītie, kas dodas karot uz Ukrainu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu