Valdība apstiprina izmaiņas CSDD e-pakalpojumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maksa par caurlaides noformēšanu atsevišķiem transportlīdzekļiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) e-pakalpojumu vidē būs 7,26 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), otrdien, 12. septembrī lēma valdība.

Atsevišķos gadījumos ar Ministru kabineta noteiktajā kārtībā izsniegtām caurlaidēm pasta komersantu transportlīdzekļiem un tādiem Saeimas, Valsts prezidenta kancelejas, Valsts kancelejas, ministriju, Augstākās tiesas un Ģenerālprokuratūras transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā pasta sūtījumus, pildot attiecīgo uzdevumu, ir tiesības neievērot apstāšanās noteikumus un stāvēšanas noteikumus uz laiku līdz 30 minūtēm, blakus caurlaidei novietojot informāciju par laiku, kad transportlīdzeklis attiecīgajā vietā apturēts, kā arī ceļa zīmju "Braukt aizliegts", "Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts" un "Kravas automobiļiem braukt aizliegts" prasības.

Arī transportlīdzekļiem, ar kuriem veic inkasāciju, pildot attiecīgo uzdevumu, ir tiesības neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī ceļa zīmju "Braukt aizliegts", "Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts" un "Kravas automobiļiem braukt aizliegts" prasības.

Satiksmes ministrija caurlaides izsniedz pasta komersantu reģistrā reģistrēta pasta komersanta īpašumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim, kuru izmanto pasta pakalpojumu sniegšanai, universālā pasta pakalpojuma sniedzēja īpašumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim, kuru izmanto universālā pasta pakalpojuma sniegšanai, kā arī Saeimas, Valsts prezidenta kancelejas, Valsts kancelejas, Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras un ministrijas īpašumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim, ar kuru nogādā šo institūciju dokumentus.

Valsts policija izsniedz caurlaides apsardzes komersantam vai kredītiestādes iekšējās drošības dienestam, kas veic skaidras naudas inkasācijas apsardzi.

Lai atvieglotu caurlaižu izsniegšanas procesu un atteiktos no caurlaižu noformēšanas papīra formā un nodrošinātu caurlaižu pieteikšanu un noformēšanu elektroniskā vidē, tādējādi, samazinot administratīvo slogu, tiek izstrādāts jauns tiesiskais regulējums. Paredzēts ieviest jaunu CSDD e-pakalpojumu, kas saistīts ar caurlaižu noformēšanu elektroniski pasta komersantu, institūciju un inkasentu transportlīdzekļiem un atteikties no caurlaižu izsniegšanas papīra formā, samazinot ar to saistīto administratīvo slogu. 

Caurlaides atsevišķiem transportlīdzekļiem izsniegs elektroniski 

Tiks ieviests jauns e-pakalpojumu, kas saistīts ar caurlaižu izsniegšanu pasta komersantu un institūciju transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā pasta sūtījumus, kā arī transportlīdzekļiem, ar kuriem veic inkasāciju, un ar kurām ir tiesības neievērot atsevišķas ceļu satiksmes noteikumu prasības, otrdien nolēma valdība.

Vienlaikus paredzēts atteikties no caurlaižu izsniegšanas papīra formā, samazinot ar to saistīto administratīvo slogu.

Caurlaižu izsniegšanas un kontroles procesā iesaistītās institūcijas (Satiksmes ministrija, Iekšlietu ministrija, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), Valsts policija, pašvaldības policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD)) savstarpēji vienojās par risinājumiem caurlaižu izsniegšanai elektroniski, atsakoties no caurlaidēm papīra formā un, ieviešot e-pakalpojumu caurlaižu pieteikšanai un izsniegšanai CSDD sistēmā, kurā tiešsaistē pasta komersanti, institūcijas un inkasenti patstāvīgi veiktu ar caurlaižu saņemšanu saistītās darbības.

Caurlaides pieteikšanu, izsniegšanu un anulēšanu elektroniski CSDD e-pakalpojumu vidē ir plānots nodrošināt, pamatojoties uz transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru, kuru uztur CSDD, savienojot to ar pasta komersantu reģistru, kuru uztur SPRK.

Caurlaide nedod atļauju sniegt pakalpojumus, bet nodrošina tiesības transportlīdzekļu vadītājiem neievērot atsevišķas ceļu satiksmes noteikumu prasības, pildot savus uzdevumus.

Tiesības lietot caurlaidi ir pasta komersanta transportlīdzekļa, institūcijas transportlīdzekļa un inkasācijas transportlīdzekļa vadītājam, ja transportlīdzeklis ir reģistrēts pasta komersanta, institūcijas vai inkasenta īpašumā vai turējumā atbilstoši Ceļu satiksmes likumā noteiktajam.

Pamatojoties uz CSDD aprēķiniem maksa par caurlaides noformēšanu CSDD e-pakalpojumu vidē būs 7,26 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas maksājama katru reizi, noformējot jaunu caurlaidi, pēc iepriekšējās caurlaides termiņa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu