Miks Dukurs par cīņu ar alkoholu: bija šoks par to, ko es darīju mājās pēc koncertiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

Pirms četriem mēnešiem mūziķis Miks Dukurs pateicis stingru “nē” alkoholam. Izrādās - jau otro reizi dzīvē. Raidījumā "Zilonis studijā" Miks atklāti stāsta par savu cīņu ar alkoholu. 

Mūziķis Miks Dukurs pirmo reizi “nē” grādīgo dzērienu lietošanai pateica brīdī, kad viņa ģimenē pieteicās bērniņš. Tolaik mūziķis, iespējams, neapzinājās alkoholismu kā problēmu. Viņš saprata, ka nevēlas būt tāds piemērs savam bērnam. Tā Miks esot dzīvojis septiņus gadus. 

"Kovids, līdzīgi kā citiem, mūziķiem bija mentāli smags periods," stāsta skatuves mākslinieks.

Niekoties ar alkoholu viņš esot atsācis nevis aiz skumjām vai bēdām, bet gan esot ceļojumā Itālijā. "Salūzu vīna Chianti Classico priekšā," raidījumā atminas Miks." [...] Un tad pēc diviem gadiem attopies, un tev ir plus četrpadsmit kilogrami un tu jūties pieblīdis no tā visa un vienkārši slīc tajā. Krasti brūk, un tu mēģini izrāpties, bet ir nākamā piektdiena, sestdiena, arī pirmdienā gribas forši pasēdēt… Man grafiks tāds, kas to atļauj. Labi, koncertu dienas ir izslēgtas. Es nekad neesmu atļāvies kāpt uz skatuves neadekvātā stāvoklī, tāpēc lielai daļai bija neliels šoks par to, jo tas, ko es atklāju, bija tas, ko es darīju mājās pēc koncertiem."

Tomēr tagad viņš norāda, ka neesot problēmas paiet garām veikalos alkohola plauktiem "Es dzīvoju un jūtos arvien labāk," saka mūziķis. Miks uzskata, ka alkohola patēriņa ziņā viņš bija “nedaudz virs vidējā latvieša.”

Interesanti secinājumi atskan no mūziķa: "Es atklāju, ka visam pamats ir UDHS (uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms). Tā šobrīd ir ļoti aktuāla tēma. Īstenībā tas nav nekas traks. Ir vienkārši tāds cilvēku tips, kuriem smadzenēs trūkst dopamīna – vielas, kas rada laimes sajūtu. Un alkohols ļoti labi to veicina," stāsta Miks.

Miks uzskata, ka svarīgi sev pašam atzīt, ka esi alkoholiķis. "To es sapratu, kad es gāju uz atbalsta grupām. Tas ir ļoti svarīgi, ka tu vari sev to pateikt skaļi," saka Dukurs.

Sarunu šovu “Zilonis studijā” no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 17.00 skaties kanālā TV3 un pēc tam arī portālā “tv3.lv” un platformā “TV3Play”, kur pieejams arī viss raidījuma arhīvs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu