NOSKATIES Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns ieradies Krievijā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns
Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns Foto: 朝鮮通信社/AP

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns ieradies Krievijā. Par to paziņojis Krievijas Federācijas Dabas resursu un ekoloģijas ministrijas vadītājs Aleksandrs Kozlovs, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kims devās ceļā svētdienas pēcpusdienā, un no viņa "sirsnīgi atvadījās augstākās amatpersonas un Phenjanas iedzīvotāji", ziņoja KCNA.

Jau ziņots, ka Kremlis pirmdien apstiprināja, ka Vladivostokā ir plānota Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi.

ASV medijs "The New York Times'' ziņoja, ka Kima un Putina sarunās tiek plānots apspriest Ziemeļkorejas ieroču un munīcijas piegādes Krievijai. Kims cer saņemt no Krievijas mūsdienīgu tehnoloģiju satelītiem un kodolzemūdenēm, kā arī pārtikas palīdzību.

Kims iepriekš bijis Krievijā tikai vienreiz, kad viņš 2019.gada aprīlī apmeklēja Vladivostoku. Arī toreiz viņš brauca ar savu bruņuvilcienu.

2019.gadā notikušās vizītes laikā Kima sarunas ar Putinu fokusējās uz Ziemeļkorejas kodolprogrammu un ekonomiskās sadarbības pastiprināšanu, bet šīm sarunām nebija konkrētu rezultātu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu