"CleanR" akcijā bez maksas varēs nodot elektrotehniku un tekstilu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "CleanR" un SIA "Zaļā josta" akcijā "Tīrmājas dienas" iedzīvotāji bez maksas varēs nodot nolietoto elektrotehniku un tekstilu Jūrmalā, kā arī Jelgavas un Ropažu novados, informēja kompānijā.

Līdz šim "Tīrmāju dienas" notikušas tikai Rīgā.

Ņemot vērā iedzīvotāju un pašvaldību aicinājumus paplašināt akcijas darbības lauku, "Tīrmāju" akcija 16.septembrī un 17.septembrī notiks Jūrmalā, 30.septembrī - Jelgavas novadā, bet 23.septembrī, 30.septembrī un 7.oktobrī - Ropažu novadā.

"Tīrmājas dienu" akcijā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnus, printerus, ledusskapjus, gludekļus, un tamlīdzīgi. Tāpat akcijā tiks pieņemts tekstils.

Ropažu novada iedzīvotāji ar pašvaldības atbalstu akcijā varēs nodot arī lielgabarīta atkritumus, piemēram, gultas, krēslus, paklājus, gaismas lustras bez spuldzēm, pannas, bērna ratus.

"Tīrmājas dienu" mobilais atkritumu savākšanas punkts Jūrmalā, Jelgavas novadā un Ropažu novadā piestās vairākās vietās. Jūrmalā paredzēts piestāt kopumā 13 lokācijās, Jelgavas novadā - astoņās vietās Ozolniekos un Cenu pagastā.

Tikmēr Ropažu novada iedzīvotājiem, lai varētu piedalīties akcijā, ir iepriekš jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plāno nodot. "CleanR", saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus. Tostarp 23.septembrī "Tīrmājas dienu" akcija notiks Stopiņu pagastā, 30.septembrī - Garkalnes pagastā un Vangažos, bet 7.oktobrī - Ropažu pagastā.

Vairāk informācijas par akciju, mobilā punkta atrašanās laikiem un vietām iespējams iegūt "CleanR" tīmekļvietnē.

LETA jau vēstīja, ka šogad "Clean R" organizētajās "Eko dienu" un "Tīrmājas" akcijās iedzīvotāji nodevuši kopumā 64 tonnas elektrotehnikas un tekstila.

"Eko dienās" sešos Latvijas novados un pilsētās no iedzīvotājiem pieņemtas 54,5 tonnas elektrotehnikas, savukārt "Tīrmājas" akcijā astoņās Rīgas apkaimēs tika nodotas vairāk nekā 5,6 tonnas elektrotehnikas un vairāk nekā 3,8 tonnas tekstila.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 48,679 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 46,1% un bija 4,833 miljoni eiro.

"Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānija ietilpst AS "Clean R grupa".

Kopumā "CleanR grupā" ietilpst 25 uzņēmumi, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "CleanR Verso", telpu uzkopšanas uzņēmums SIA "Vizii" un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Vizii Urban".

"CleanR grupas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 67,969 miljoni eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18,3% - līdz 4,86 miljoniem eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu