Eiropas Savienība ir gana vienota, lai pieņemtu vēsturiskus lēmumus 27 dalībvalstu sastāvā, un varētu to darīt arī vairāk nekā 30 valstu lielā pulkā. Tā sava pašreizējā termiņa pēdējā lielajā uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) norādīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena. Lai arī tas bija viens no galvenajiem uzsvariem viņas runā par Eiropas tagadni un nākotni, deputātu vidū asas diskusijas raisīja pavisam citas tēmas – imigrācija, kā arī visā Eiropā jūtamā dzīves sadārdzināšanās.

Eiropas Savienībā vietas pietiek 30 un vairāk valstīm

Šonedēļ Leiena teica savu pēdējo uzrunu Eiropas Parlamentam šajā sasaukumā. Straujiem soļiem tuvojas 2024.gads – vēlēšanu gads. Vai Leiena pēc vēlēšanām tiks ievēlēta uz vēl vienu termiņu, pašlaik vēl neviens nevar pateikt. Tā kā šī varētu būt Leienas pēdējā tāda veida uzruna, viņai spilgti jāiezīmē gan pēdējos četros gados paveiktais, gan arī viņas vīzija par Eiropas nākotni.

“Paplašināšanās ir progresa katalizators,” trešdien runas beigās uzsvēra Leiena. Viņa uzskata, ka ES ir gatava paplašināties un kļūt par savienību ar vairāk nekā 30 dalībvalstīm, kā arī aizstāvēja Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu Šengenas zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X