LPV un "Stabilitātei" rosina no amata atbrīvot Latvijas Bankas prezidentu un padomes locekļus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks Foto: Lita Millere/LETA

Saeimas deputāti no opozīcijas partijām "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" rosina Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un padomes locekļu atbrīvošanu no amata.

Saeima gan šodien attiecīgos lēmumprojektus neiekļāva sēdes darba kārtībā.

Lēmumprojektus parlamentā iesnieguši deputāti Ainārs Šlesers (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Vilis Krištopans (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Mārcis Jencītis (LPV), Svetlana Čulkova ("Stabilitātei") un Dmitrijs Kovaļenko ("Stabilitātei").

Deputāti anotācijā norāda, ka Latvijas Bankas prezidents un padomes locekļi esot izdarījuši virkni smagu pārkāpumu, ko varot raksturot, kā valsts amatpersonas amata pienākumu nepildīšanu - tīšu nolaidību, kas radījusi būtisku kaitējumu visam Latvijas finanšu sektoram.

Lēmumprojektu autori uzskata, ka Latvijas Bankas prezidents ir pieļāvis, ka Latvijā ir "pārspīlēti pārregulēta finanšu sektora uzraudzības sistēma un nav saprotama komercbanku kontrole".

Latvijas Bankas prezidents ir Mārtiņš Kazāks un padomes locekļi ir Māris Kālis, Santa Purgaile, Kristīne Černaja-Mežmale, Andris Vilks, Ilze Posuma un Zita Zariņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu