Noskaties Ar elektrisku sparu - "Toyota bZ4X" tests

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Toyota bZ4X" ir japāņu hibrīdauto pionieru pirmais 100% elektriskais automobilis - un tas ir krosovers. Uzlādes ligzda ir priekšējā kreisajā spārnā, standartā ir 11 kW maiņstrāvas lādētājs kāda radniecīgajam "Subaru Solterra" pagaidām nav.

Atverot motorpārsegu, var nodomāt, ka tas ir parasts hibrīds, jo arī tajos visur redzami oranži augstsprieguma kabeļu apvalki. Zem invertora slēpjas vienīgais elektromotors ar jaudu 204 ZS.

Vēl dziļāk atrodas 72 kW baterija, kas siltā laikā nodrošina gandrīz 370 km reālo sniedzamību. Riepas ir 235/60 R18, tātad kārtīgi "baloni" mūsu ceļiem. "Toyota bZ4X" ir nedaudz garāks par "Toyota RAV4", un virsbūves jutīgākās virsmas sargā nekrāsotas plastmasas uzlikas, kas piešķir elektromobilim netipiski robustu izskatu.

Saskaņā ar tehniskajiem datiem, "Toyota bZ4X" asu attālums ir pat lielāks nekā "RAV4", kas mudina ieskatīties aizmugurējos sēdekļos. Vietas tur ir daudz. Kabīne ļoti atšķiras no degvielas "Toyota".

Viduskonsole, transmisijas manipulators, multimēdiju sistēma, pat bezvadu lādētājs - viss ir citāds. Par spīti priekšpiedziņai un resnām riepām "Toyota bZ4X" ir negaidīti izveicīga pilsētā, un tai ir lieli spoguļi.

Ar priekšpiedziņu vai nē, "Toyota bZ4X" ir krosovers, tāpēc tam jāprot nobraukt no cieta ceļa un pieklājīgi uz tā atgriezties. Tikpat pieklājīgi elektriskā "Toyota" ripo pa gludu asfaltu, taču augot ātrumam parādās kāda blakne.

"Toyota bZ4X" maksā 61 100 eiro.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu