Atjaunoti divi kriminālprocesi, kas bija izbeigti, domājot, ka apsūdzētais ir miris

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesneša ķēde svinīgajā tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijā Rīgas pilī.
Tiesneša ķēde svinīgajā tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijā Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 14.septembrī pēc Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurora Māra Garjāņa pieteikumus atjaunojusi divus kriminālprocesus, kuri savulaik tikuši izbeigti, domājot, ka persona ir mirusi, taču tā nav bijusi taisnība.

Minētā persona tikusi aizturēta kādā citā kriminālprocesā, un, veicot izmeklēšanas darbības, konstatēts, ka personas pirkstu un delnu nospiedumi atbilst biometrijas datu apstrādes sistēmas arhīvā esošiem datiem divos kriminālprocesos, kuri izbeigti sakarā ar it kā iestājušos personas nāvi.

Vienā kriminālprocesā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā personu grupā. Otrā kriminālprocesā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 253 2.panta pirmās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu.

AT atcēla spēkā stājušos iepriekšējo instanču tiesas nolēmumus, atjaunoja kriminālprocesus un nodeva lietas jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā. AT personai, pret kuru kriminālprocess tika izbeigts, nepiemēroja drošības līdzekli, jo personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums - citā kriminālprocesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu