Iekšējās drošības biroja priekšnieks Mūrnieks oficiāli atbrīvots no amata (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
No amata atbrīvotais Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks
No amata atbrīvotais Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks pagājušajā nedēļā oficiāli atvaļināts no amata, apstiprināja Iekšlietu ministrijā.

Ministrijā vēl nevarēja pateikt, kad tiks sagatavots valdības lēmuma projekts par Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka Andreja Grišina apstiprināšanu IDB priekšnieka amatā.

24.maijā nu jau bijušā iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) vadītā Iekšlietu ministrija paziņoja, ka Mūrnieks no 26.jūnija beigs pildīt amata pienākumus. Viņa vietā bija plānots iecelt Valsts policijas priekšnieka vietnieku, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Andreju Grišinu.

Vēlāk aģentūrai LETA tapa zināms, ka Mūrnieks ir sasirdzis, un, kamēr viņam spēkā slimības lapa, atbrīvošanas procesu juridiski līdz galam nebija iespējams pabeigt.

Tāpat Mūrnieks ir vērsies Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā ar pieteikumu par iekšlietu ministra 24.maija rīkojuma "Par atvaļināšanu no dienesta" atcelšanu un labvēlīga administratīvā akta izdošanu, ar kuru pieteicējam tiktu pagarināts dienesta pienākumu izpildes laiks līdz 2025.gada 31.oktobrim.

Administratīvā lieta ierosināta 12.jūnijā un tiesas sēde paredzēta 9.oktobrī plkst.14.

Mūrnieks vadīja IDB kopš tā dibināšanas 2015.gadā. 2020.gada jūlijā valdība pagarināja Mūrnieka pilnvaru termiņu IDB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem - līdz 2025.gada 31.oktobrim.

Birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde. IDB vadītāju amatā uz pieciem gadiem ieceļ attiecīgais ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu