Smiltenes novada iedzīvotāji iebilst pret ieceri pārdot Mēru muižu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mēru muiža
Mēru muiža Foto: Wikimedia Commons

Smiltenes novada iedzīvotāji iebilst pašvaldības iecerei pārdot Mēru muižu, informē pašvaldība.

Pašvaldība saņēmusi iesniegumu ar 189 iedzīvotāju parakstiem un aicinājumu tās vadībai, deputātiem, mantas novērtēšanas, atsavināšanas un izsoles komisijas locekļiem ierasties uz klātienes tikšanos, lai skaidrotu lēmumu par muižas nodošanu atsavināšanai.

Pēc Smiltenes novada aktīvo iedzīvotāju iniciatīvas šodien plkst.19.30 Mēru muižā norisināsies diskusija par iespējamu šī kultūrvēsturiskā objekta atsavināšanu.

Tajā aicināti piedalīties pašvaldības domes deputāti un vadība, lai skaidrotu šāda lēmuma pamatotību.

Pašvaldība informē, ka Smiltenes novada pašvaldības domes Finanšu un attīstības jautājumu patstāvīgās komitejas augusta sēdē tika skatīts jautājums "Par nekustamā īpašuma "Mēru muiža", Bilskas pagastā, Smiltenes novadā atsavināšanu un izsoles izsludināšanu". Komiteja lēma virzīt lēmuma projektu uz septembra Finanšu un attīstības pastāvīgo jautājumu komitejas sēdi, lai šajā laikā precizētu izsoles noteikumus.

No 2011.gada Mēru muižas ēku, kurā savulaik atradās skola, apdzīvo Smiltenes novadpētniecības muzejs, kurā apmeklētāji var iepazīt gan vietas, gan muižas vēsturi, izstaigāt pils telpas, kuras katra glabā kādu īpašu stāstu.

Mēru muižas telpas piedāvā iznomāt dažādiem pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu