Lauksaimnieki Bulgārijā protestē pret lēmumu izbeigt Ukrainas graudu importa aizliegumu (5)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VASSIL DONEV/EPA

Bulgārijā lauksaimnieki pirmdien izveidojuši pagaidu blokādes uz automaģistrālēm un ceļiem, kas ved uz Rumānijas un Grieķijas robežām, protestējot pret lēmumu izbeigt Eiropas Savienības (ES) importa aizliegumu Ukrainas graudiem.

Eiropas Komisija (EK) piektdien nolēma pārtraukt importa ierobežojumus labībai no Ukrainas. Bulgārijas parlaments jau dienu pirms tam nolēma atcelt importa aizliegumu, bet Polija, Ungārija un Slovākija paziņojušas, ka paturēs aizliegumu spēkā.

Kontrole pār Ukrainas graudu importu ļāva Bulgārijai, Ungārijai, Polijai, Slovākijai un Rumānijai ierobežot Ukrainas izcelsmes produktu, piemēram, kviešu, kukurūzas, rapša sēklu un saulespuķu tirdzniecību savos tirgos.

Bulgārijas lauksaimniecības nozares pārstāvji izveidoja ceļu blokādes, lai protestētu pret importa aizlieguma izbeigšanu. Demonstranti paziņoja, ka otrdien ar lauksaimniecības tehniku plāno doties uz galvaspilsētu Sofiju, lai turpinātu protestus.

Viņi pieprasa, lai Bulgārija turpina Ukrainas graudu produktu kontroli, kā arī aizliedz pārtikas eļļas, augļu un dārzeņu, piena produktu, gaļas, mājlopu un medus importu no Ukrainas.

Bulgārijas premjerministrs Nikolajs Denkovs svētdien, komentējot protestus, paziņoja, ka viņš "nevedīs sarunas ar teroristiem".

Pagājušajā nedēļā Bulgārija atcēla aizliegumu - pirms Eiropas Komisijas -, pateicoties prorietumnieciski noskaņotajam vairākumam parlamentā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu