Nu tad beidzot darbu sākusi jaunā valdība! Tā kā aptaujās tā tikusi novērtēta nedaudz, nedaudz labāk par nupat kritušo, varam pieņemt, ka daļa iedzīvotāju uz to liek lielas cerības. Bet man pienācis pats pēdējais brīdis sākt to kritizēt. Vai varbūt, ja precīzāk – vismaz pavīpsnāt.

Tātad – valdība atbalsta Sadales tīkla jaudas fiksētās maksas kompensēšanu 60% apmērā. Forši, vai ne? Tikai retais no mums nebija sašutis par neseno cenu pieaugumu, kas pārsniedza jebkuras ekspektācijas. Un tas viss laikā, kad Sadales tīkla mātes uzņēmums “Latvenergo” darbojas ar rekordpeļņu.

Ja precīzāk – “Latvenergo” koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 1,163 miljardi eiro, kas ir par 56,3% vairāk nekā 2022. gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa pieauga par 56,8% – līdz 222,519 miljoniem eiro. Neslikts gads, vārdu sakot, prieks, ka vismaz kādam šogad iet labi.

Tie cipari tādi, ka parastam cilvēkam taču šķitīs – vai tiešām vajadzēja pacelt cenas, lai no mums izžmiegtu vēl vairāk? Bet lai nu būtu, dividendes no “Latvenergo” peļņas tomēr ik gadu tiek iemaksātas valsts budžetā. Šis uzņēmums būtībā ir kā Robins Huds, kurš atņem turīgajiem iedzīvotājiem lieko naudu, lai atdotu to nabadzīgajai valstij.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X