Līdz šim Latvijā mēģinājušas iebraukt piecas automašīnas ar Krievijas numura zīmēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rekonstruētais robežkontroles punkts "Vientuļi", kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā.
Rekonstruētais robežkontroles punkts "Vientuļi", kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopš pagājušās nedēļas Latvijā vairs nedrīkst iebraukt automašīnas ar Krievijas numura zīmēm. Portāls TVNET sazinājās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Valsts robežsardzi, lai uzzinātu, kā līdz šim veicies ar sankciju ievērošanu.

VID sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa pastāstīja, ka kopš aizlieguma stāšanās spēkā nav konstatēts automašīnu ar Krievijas numura zīmēm pieplūdums Latvijas robežai, ne iebraukšanas, ne izbraukšanas virzienā.

Arī Valsts robežsardzes inspektore Kristīne Pētersone minēja, ka automašīnu plūsma nav mainījusies. Taču Pētersone arī paskaidroja, ka robežsardze nav tā, kas veic sankciju kontroli, to veic muita, kas ir VID pārziņā. Robežsardze pārbauda, vai, šķērsojot robežu, ir sakārtota dokumentācija.

Pagaidām uz robežas nav bijuši nopietni incidenti, kas būtu saistīti ar liegumu Latvijā iebraukt Krievijā reģistrētām automašīnām. Līdz šim liegumu iebraukt saņēmušas piecas automašīnas, kas visas atgriezušās Krievijā, informēja VID pārstāve Augstkalne-Jaunbērziņa.

Kā norādīja robežsardze, informācija par šīm sankcijām izskanēja pietiekami plaši, arī Krievijas informatīvajā telpā, cilvēki ir informēti par aizliegumu iebraukt Latvijā ar Krievijas numura zīmēm. Mēģinājumi iebraukt caur Baltkrieviju pagaidām konstatēti nav, norādīja VID pārstāve.

Raksturojot kopējo situāciju uz Latvijas – Krievijas robežas, Augstkalne-Jaunbērziņa pastāstīja, ka VID Muitas pārvaldē prioritāte ir sankciju režīma ievērošanas kontrole, kas esot radījis būtisku darba apjoma pieaugumu. Muita veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nepieļautu sankcionēto preču pārvietošanu pāri robežai, skaidroja Augstkalne-Jaunbērziņa: “Muitas amatpersonas strādā paaugstinātas intensitātes apstākļos, tomēr tiek galā ar izaicinājumiem.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu