Kūtris, iespējams, vadīs Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gunārs Kūtris
Gunārs Kūtris Foto: Ieva Ābele, Saeima

Par Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāju varētu kļūt Gunārs Kūtris (ZZS), bet Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju varētu vadīt Viktorija Baire (JV), liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Līdz šim Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju vadīja ''Apvienotā saraksta'' (AS) deputāts Ingmārs Līdaka. Savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja amatā bija Rihards Kozlovskis (JV), kurš jaunajā valdībā pilda iekšlietu ministra pienākumus.

Kā liecina minēto komisiju darba kārtība, otrdien un trešdien sanāksmēs plānota amatpersonu ievēlēšana.

Jau ziņots, pēc izmaiņām valdošajā koalīcijā sagaidāma varas maiņa daļā komisiju, bet trīs komisiju vadību plānots atvēlēt opozīcijas partijām - AS un Nacionālajai apvienībai (NA), iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija.

Plānots, ka Rihards Kols (NA) turpinās vadīt Ārlietu komisiju, Uģis Mitrevics (NA) - Ilgtspējīgas attīstības komisiju, bet Raimonds Bergmanis (AS) - Aizsardzības un iekšlietu komisiju. Arī līdz šim daļu komisiju vadīja opozīcijas deputāti. Lielā mērā tas saistīts ar faktu, ka gan jaunajai, gan iepriekšējai valdošajai koalīcijai Saeimā ir pavisam neliels balsu pārsvars.

Savukārt virknē komisiju plānots apstiprināt jaunus priekšsēdētājus. Nacionālās drošības komisiju plānots nodot Ainara Latkovska (JV) pārziņā, bet Pieprasījumu komisiju - Raimodna Čudara (JV) vadībā.

Sociālo un darba lietu komisija iecerēts uzticēt Andrim Bērziņam (ZZS), Tautsaimniecības komisiju varētu vadīt Skaidrīte Ābrama (P), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju - Leila Rasima (P), bet Eiropas lietu komisiju - Edmunds Cepurītis (P).

Par Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītāju varētu kļūt pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Oļegs Burovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu