No pasaules slavas līdz renstelei: kā apsūdzības kanibālismā un izvarošanā sagrāva Ārmija Hammera karjeru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārmijs Hammers
Ārmijs Hammers Foto: Reuters/ScanPix

Slavenās pusaudžu romantiskās drāmas filmas “Sauc mani savā vārdā" (Call Me by Your Name) zvaigzne Ārmijs Hammers pirms kāda laika pārsteidza pasauli, tiekot apsūdzēts vardarbībā un pat kanibālismā. 2023. gada pavasarī apsūdzības tika atceltas, un viņš ar ģimeni atgriezās ASV. Kas slēpjas aiz šīm apsūdzībām – uzbrukums internetā vai drūma patiesība?

Seriālā “Hammera nams” (House of Hammer), kas skatāms LMT Viedtelevīzijā, atklāta visai šokējoša informācija par Ārmija Hammera ģimenes vēsturi.

“Es tūliņ atklāšu tumšo un sačakarēto Hammeru ģimenes vēsturi,” seriāla kaceklī saka Keisija Hammere – Ārmija tante un mazmeita turīgajam naftas magnātam Armandam Hammeram, kurš nomira 1990. gada decembrī.

VIDEO: SERIĀLA "HAMMERA NAMS" KACEKLIS

Seriālā ne tikai parādītas biedējošās Hammeru klana dzīles, bet arī atklāti vairāku iespējamo Ārmija Hammera upuru stāsti. Kopš 2021. gada sākumā vairākas sievietes apsūdzēja Ārmiju seksuālā vardarbībā, viņš ir tikai dažas reizes mēģinājis uz šīm apsūdzībām atbildēt un visas reizes savu vainu lielākoties noliedzis. Lai nu kā, pēc izmeklēšanas, kas noslēdzās 2023. gada maijā, visas apsūdzības tika atceltas, izbeidzot ieilgušo skandālu.

Savu aktiera karjeru Ārmijs sāka ar nelielām lomām, plašāku atpazīstamību iegūstot pēc lomas 2010. gada filmā “Sociālais tīkls”, bet karjeras zenītu sasniedzot ar jau pieminēto filmu “Sauc mani savā vārdā" (Call Me by Your Name). Apsūdzības un izmeklēšana, saprotams, viņa karjeru ja ne sagrāva, tad vismaz iesaldēja. Hammers visbeidzot paziņoja, ka ir bankrotējis un iekūlies parādos, tomēr pēc apsūdzību atcelšanas savā “Instagram” kontā izteica atvieglojumu, ka tiesa nolēmusi viņu nesodīt.

Seksuālā vardarbībā, izvarošanā un pat kanibālismā Hammeru 2021. gada janvārī apsūdzēja vismaz trīs sievietes. Pirmā pasūdzējās Efija Angelova savā “Instagram” kontā, rakstot, ka Hammers viņu 2017. gadā izvarojis, kamēr viņi bija četrus gadus ilgās attiecībās, kas sākās 2016. gadā. Viņa dalījās ar ekrānšāviņiem no sarakstes ar Hammeru. Tajā viņš apraksta dažādas vardarbīgas fantāzijas, pieminot arī kanibālismu un izvarošanu.

Pēc tam līdzīgas apsūdzības izteica arī citas sievietes, kurām savulaik bija attiecības ar Hammeru. Viņš tika apsūdzēts emocionālā vardarbībā un seksa uzspiešanā. Viena no sievietēm Kortnija Vucekoviča piedalījās arī rakstā minētajā dokumentālajā filmā, kurā dalījās ar audio ierakstiem un fotogrāfijām.

2023. gada sākumā Ārmijs Hammers pirmo reizi komentēja apsūdzības, atklājot, ka pusaudža gados viņš pats piedzīvojis seksuālu vardarbību, kā arī pēc apsūdzībām apsvēris izdarīt pašnāvību. Visas apsūdzības viņš noliedz, sakot, ka tas ir uzbrukums internetā.

Tiesa, Hammers atzina, ka viņa pagātne ir ietekmējusi viņa seksuālo uztveri, kā arī piebilda, ka viņa attiecībās ar sievietēm lielu lomu spēlējusi gadu starpība. Viņam parasti bijušas attiecības ar krietni jaunākām sievietēm par viņu, kuras pievilinājusi Hammera veiksmīgā aktiera karjera. Viņš nenoliedz, ka vienu otru reizi ir pateicis ko tādu, kas varētu tikt uztverts par emocionālu vardarbību.

Tagad, kad apsūdzības ir noraidītas, Ārmija priekšā ir garš un grūts ceļš, lai no sava vārda notīrītu šo kauna traipu. Lūk, cik šaura ir robeža starp slavas zenītu Holivudā un sabiedrības nežēlastību trimdā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu