Plāni par Latvijas mediju krievu valodā slēgšanu nav apspriesti ar SEPLP (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Trešdienas, 27. septembra, LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?” diskutēja par 2024. gada budžeta projektu un par Nacionālās drošības koncepciju. Raidījuma pirmajā daļā par budžetu sprieda finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība"), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība) un satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"). Savukārt otrajā daļā piedalījās Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Igors Rajevs, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka ("Progresīvie"), Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Jānis Siksnis, bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), publiciste Liāna Langa un žurnāliste Danuta Dembovska.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens raidījumā atzina, ka lielākā daļa no apmēram 112 miljoniem eiro, kas rasti, revidējot ministriju izdevumus, paliks tajos pašos resoros.

Reaģējot uz raidījuma vadītāja Jāņa Dombura kritiku par līdzšinējo darbu pie nākamā gada budžeta, ekonomikas ministrs Valainis norādīja, ka ekonomiskās izaugsmes jautājumi nav tikai budžets un nodokļi, tie ir arī jautājumi par birokrātiju.

“Mums joprojām ir ambīcijas par nulles budžetu,” teica satiksmes ministrs Briškens, atgādinot, ka joprojām ir ministrijas, kurām ir budžeta nepietiekamība.

Raidījuma otrajā daļā Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Igors Rajevs atgādināja, ka par Nacionālās drošības koncepcijas sadaļu, kas attiecas uz krievu valodā raidošajiem sabiedriskajiem medijiem, atbildīga ir Kultūras ministrija.

SEPLP vadītājs Siksnis pastāstīja, ka plānus par sabiedrisko mediju kanālu krievu valodā slēgšanu uzzinājis intervijā un bijis par to pārsteigts un nemierā, jo jautājums netika apspriests ar SEPLP.

Danuta Dembovska, portāla Rus.Delfi.lv redaktore, pauda viedokli, ka sabiedrisko mediju krievu valodā slēgšana marginalizēs daļu no krievvalodīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, un tas būtu bīstami.

Savukārt publiciste Liāna Langa izteicās, ka būtu labi, ja citu Eiropas valstu sabiedriskajos medijos, piemēram, BBC un “Deutsche Welle”, saturu krievu valodā veidotu latvieši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu