Stoltenbergs uzskata, ka Polija un Slovākija atbalstīs Ukrainu arī pēc vēlēšanām

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Foto: Reuters/ScanPix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piektdien pauda pārliecību, ka gan Polija, gan Slovākija pēc tur drīzumā gaidāmajām vēlēšanām turpinās atbalstīt Ukrainu tās karā pret Krieviju, neraugoties uz pēdējā laika aso retoriku pret Kijivu.

Polijā vēlēšanas gaidāmas 15.oktobrī, un valdība tur pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nepiekritīs jaunām bruņojuma piegādēm Ukrainai, bet fokusēsies uz savu arsenālu atjaunošanu.

Polija līdz šim bijusi viens no stingrākajiem Ukrainas sabiedrotajiem, bet attiecībās parādījušas negācijas pēc Polijas lēmuma pagarināt Ukrainas labības importa aizliegumu.

"Es sagaidu un esmu pārliecināts, ka Ukraina un Polija atradīs ceļus, kā atrisināt šos jautājumus, neatstājot negatīvu iespaidu uz militāro atbalstu Ukrainai,"

intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" Kopenhāgenā sacīja alianses vadītājs.

Arī Slovākija līdz šim bijusi dedzīga Ukrainas atbalstītāja, tomēr opozīcijas līderis un bijušais premjerministrs Roberts Fico, kas pirms sestdien gaidāmajām vēlēšanām aptaujās atrodas vadībā, solījis izbeigt militāro atbalstu.

"Lai arī kāda būs jaunā valdība Slovākijā, mēs turpināsim būt kopā NATO sanāksmēs,"

sacīja Stoltenbergs.

"Un es esmu pārliecināts, ka mēs atradīsim ceļus, kā turpināt sniegt atbalstu, kā mēs to esam darījuši šajā aliansē pēc katrām vēlēšanām kopš šī kara sākuma," piebilda NATO vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu